Κόσμος

Δύσκολες ώρες για τους Podemos

Τσίπρας - Ιγκλέσιας

Μειωμένα σύμφωνα με μία νέα δημοσκόπηση εμφανίζονται τα ποσοστά του κόμματος-έκπληξη στην πολιτική σκηνή της Ισπανίας ”Podemos”, που σε ελληνική μετάφραση σημαίνει ”μπορούμε”.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τη νέα δημοσκόπηση της εταιρείας «Metroscopia», το κόμμα του Πάμπλο Ιγκλέσιας, στο συνέδριο του οποίου είχε συμμετάσχει και ο Αλέξης Τσίπρας στα μέσα Νοέμβρη, τοποθετείται πλέον στη δεύτερη θέση, συγκεντρώνοντας το 25%, ενώ στην πρώτη θέση βρίσκονται οι Σοσιαλιστές, οι οποίοι συγκεντρώνουν το 27,7%.

Την τρίτη θέση, καταλαμβάνει το κυβερνών Λαϊκό Κόμμα του πρωθυπουργού Μαριάνο Ραχόι με ποσοστό 20%, πληρώνοντας ουσιαστικά την εμπλοκή του σε μία σειρά από σκάνδαλα. Ωστόσο  μόλις το περασμένο Σάββατο ο Ραχόι δήλωσε πως δεν σκοπεύει να προκηρύξει πρόωρες εκλογές και μάλιστα πως θα είναι ξανά υποψήφιος για την πρωθυπουργία. Έστω και αν οι 8 στους δέκα Ισπανούς  αποδοκιμάζουν πλέον την πολιτική του, σύμφωνα πάντα με την ίδια δημοσκόπηση.

Το Podemos, σύμφωνα με τους αναλυτές, δυσαρέστησε αρκετούς ψηφοφόρους με το «χλιαρό» οικονομικό του πρόγραμμα, το οποίο παρουσίασε πρόσφατα, αλλάζοντας μάλιστα αρκετές από τις αρχικές εξαγγελίες του, τόσο για το εθνικό χρέος όσο και για τη μείωση της ηλικίας συνταξιοδότησης.

 

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa