Κόσμος

Economist: Γι’ αυτό το Grexit είναι εφιάλτης για όλους

Χρέος Ελλάδα

Εάν η Ελλάδα αποχωρήσει από το ευρώ, κατά πάσα πιθανότητα θα απαιτηθεί να εγκαταλείψει και την Ευρωπαϊκή Ένωση, γεγονός που δεν θα είναι επιζήμιο μόνον για τη χώρα, αλλά συνολικά για την Ευρωζώνη αν όχι για την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Αυτό επισημαίνει το περιοδικό Economist που στο τελευταίο του φύλλο εκφράζει την έντονη αντίθεσή του στο ενδεχόμενο αποχώρησης της Ελλάδας από την Ευρωζώνη.

Σύμφωνα με τον Economist, η απειλή για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ εμφανίστηκε εκ νέου με αφορμή την εκλογική αναμέτρηση της 25ης Ιανουαρίου του 2015 και οι εκλογές της 25ης Ιανουαρίου απείλησαν – και συνεχίζουν να απειλούν – την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη.

Επιχειρηματολογώντας κατά ενός ενδεχομένου Grexit οι συντάκτες του περιοδικού τονίζουν πως εάν η Ελλάδα αποχωρήσει από το ευρώ, η μετάβαση σε νέο νόμισμα – στη δραχμή – θα είναι άμεση.

Αυτό σημαίνει αυτομάτως πως η Τράπεζα της Ελλάδος θα βρεθεί μακριά από τη σκέπη της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, θα υιοθετήσει τη δραχμή και μια δικιά της, ανεξάρτητη νομισματική πολιτική, σε δραχμές φυσικά. Υπολογίζεται ότι η υποτίμηση της δραχμής έναντι του ευρώ δεν αποκλείεται να φτάσει ακόμη και το 50%.

Διαβάστε περισσότερα στο:  toxrima.gr

Σχολιάστε ...

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER

 

  

 

 

Karfitsa