Οικονομία

Τα μυστικά ραντεβού του Σαμαρά που έφεραν την αναβάθμιση

Οίκος

Το ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ

Για να έχετε μια ευρύτερη εικόνα αν θέλετε διαβάστε στη συνέχεια την “ενοποίηση” πληροφοριών που μπορούν να σας δώσουν μια εξήγηση για όσα έγιναν με την ελληνική κρίση και μια πρόβλεψη για το τι θα γίνει στο άμεσο μέλλον:

1. Είναι σχεδόν επίσημα παραδεκτό ότι το ελληνικό κράτος κατέχει μόνο ένα μικρό ποσοστό των μετοχών της Τράπεζας της Ελλάδας σε σχέση με τρεις εταιρείες που είναι και οι μεγαλομέτοχοι της συγκεκριμένης τράπεζας.

Το μέγα μέρος των μετοχών  λοιπόν της Κρατικής μας Τράπεζας -κατά παγκόσμια πρωτοτυπία για προηγμένη και ανεξάρτητη χώρα βρίσκονται στα χαρτοφυλάκια των: Goldman Sachs, BlackRock και Neuberger Berman.

2.Η Neuberger Berman και η BlackRock είναι γνωστό σ΄όλους ότι αποτελούν τράπεζες συμφερόντων του Οίκου των Rothschild.

Εκτός από μεγαλοϊδιοκτήτες της ΤτΕ, είναι κι από τους μεγαλύτερους θεσμικούς επενδυτές στο Ελληνικό χρηματιστήριο.  Άρα έχουν άμεσο συμφέρον απο το πως πάνε τα πράγματα στο Ελληνικό Χρηματιστήριο.

3.. Η Neuberger Berman τυχαίνει να είναι η μεγαλο-ιδιοκτήτρια του οίκου αξιολόγησης Moody’ s;

4. Η BlackRock (έκανε την αξιολόγηση για τις Ελληνικές τράπεζες…) κατέχει μεγάλο ποσοστό ως ιδιοκτήτρια στον οίκο αξιολόγησης Standard & Poors!!!

5.Η UBS τώρα, η Ελβετική Τράπεζα στην οποία μέσω της Τράπεζας Ελλάδας αναθέσαμε μέρος του αποθέματος σε χρυσό για φύλαξη σήμερα έχει ως γενικό διευθυντή τον κ.Χεφερτ, αυτόν που τότε ήταν επικεφαλής της Γερμανικής Bundesbank!!!

6.Η FED, είναι η Αμερικάνικη ομοσπονδιακή τράπεζα.

Επί της ουσίας την διοίκηση και την πολιτική της τράπεζας την ασκούν στην FED τα στελέχη της Goldman Sachs που κατέχουν όλες τις βαθμίδες διοίκησής της.

Η συγκεκριμένη τράπεζα εκτός από τα αμαρτωλά “swaps” της κυβέρνησης του Σημίτη, μας απασχόλησε και με το γεγονός ότι πρωτοστάτησε στη δημιουργία συνθηκών κρίσης στην Ελλάδα ενώ παράλληλα την πληρώναμε σαν… Σύμβουλο.

Αυτή λοιπόν η τράπεζα(FED) που επίσης  φυλάει μέρος του χρυσού μας είναι ελεγχόμενη από την Goldman Sachs, η οποία ,όμως είναι μεγαλομέτοχος στον τρίτο οίκο αξιολόγησης τον FITCH…

Τώρα λοιπόν είμαστε στη διαδικασία αναβάθμισης και μπορούμε να υπολογίζουμε ότι με την αναβάθμιση θα υπάρξουν και κέρδη για τους προαναφερόμενους.

Στα καλά λοιπόν νέα συμπεριλαμβάνονται και οι πληροφορίες για στήριξη της ελληνικής οικονομίας μέσω ποσού 10 δισεκατομμυρίων ευρώ σε επενδεδυμένα κεφάλαια αυτή την εποχή.

Το εγχείρημα έχει χειροπιαστά αποτελέσματα μάλιστα αν κρίνει κανείς απο τα κεφάλαια που έχουν εισρεύσει σε ελληνικά ομόλογα και μετοχές και τα οποία υπολογίζεται ότι ξεπερνούν σύμφωνα με συντηρητικές εκτιμήσεις τα 6 δισεκατομμύρια ευρώ και σύμφωνα με άλλες τα 10 δις.

Τα 3 δισεκατομμύρια ευρώ είναι οι καθαρές εισροές από το εξωτερικό στο ελληνικό χρηματιστήριο το τελευταίο 15μηνο και τα άλλα έως τα 6 ( ή κατά άλλους τα 10) αποτελούν τοποθετήσεις σε ελληνικά κρατικά ομόλογα που άρχισαν να γίνονται στα επίπεδα του 20% της ονομαστικής αξίας των τίτλων και συνεχίζουν ακόμα τώρα που έχουν ξεπεράσει κατά πολύ το 50%.

Με δεδομένο ότι κύκλοι της αγοράς ανεβάζουν την ονομαστική αξία των ελληνικών ομολόγων που διακρατούν οι ξένοι κοντά στα 15 με 20 δις ευρώ επί του συνόλου των εν κυκλοφορία στη δευτερογενή αγορά τίτλων( ονομαστικής αξίας 32 δισ.) προκύπτει και το υπόλοιπο επενδεδυμένο πόσο από το εξωτερικό σε τοποθετήσεις χαρτοφυλακίου…

Τα ποσά αυτά δεν συμπεριλαμβάνουν βέβαια τις απευθείας άμεσες ξένες επενδύσεις σε ελληνικές επιχειρήσεις αλλά και αποκρατικοποιήσεις μη εισηγμένων ή σε στοιχεία ενεργητικού τραπεζών όπως και ομολογιακές εκδόσεις ελληνικών επιχειρήσεων που υπολογίζονται ότι υπερβαίνουν τα  δυο δισεκατομμύρια ευρώ.

Λογικό λοιπόν είναι η πλειοψηφία αυτών των ξένων κεφαλαίων «με τον ένα ή τον άλλο τρόπο να πιέζουν έμμεσα ή άμεσα προς πάσα κατεύθυνση για να δουν την επένδυσή τους να μεγιστοποιεί την απόδοσή της» ,όπως λένε ξένοι ειδικοί

7. Μέσα στις πληροφορίες βάλτε και αυτές που αναφέρουν συναντήσεις του Υπουργού Οικονομίας Στουρνάρα στην Αθήνα πριν ενάμιση μήνα με εντεταλμένα για την Ελλάδα στελέχη του οίκου Moody΄s, με αντικείμενο την επαναξιολόγηση της χώρας.

Ο οίκος αυτός μας είχε χαμηλότερα και απο τους άλλους δυο δηλαδή τους Standard & Poor΄ s και Fitch.

Την ίδια περίπου περίοδο έγινε ένα ακόμη κρίσιμο ραντεβού. Ο πρωθυπουργό είδε στο ξενοδοχείο «Four Seasons» στη Νέα Υόρκη τον επικεφαλής της Mc-Graw Hill Financial, Harold McGraw.

Η Mc-Graw Hill είναι η μητρική εταιρεία της Standard & Poor΄s του άλλου δηλαδή μεγάλου οίκου πιστοληπτικής αξιολόγησης.

Μεταξύ των άλλων η  Mc-Graw Hill έχει σοβαρότατες επενδύσεις και σε Μέσα Ενημέρωσης σε διάφορα “κρίσιμα σημεία” του πλανήτη…

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa