Πολιτική

Εγκρίθηκε από τις Επιτροπές το νομοσχέδιο για τη δόση του 1 δισ.

Βουλή

Εγκρίθηκε το νομοσχέδιο για την υποδόση του 1 δισ. ευρώ από τις αρμόδιες Επιτροπές της Βουλής, το οποίο αύριο αναμένεται να τεθεί προς ψήφιση στην Ολομέλεια.

Όπως ανέφερε ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης έως τις 15 Φεβρουαρίου θα υπάρξει ρύθμιση και για τα υπόλοιπα επιχειρηματικά δάνεια: «Υπομονή, στις 15 Φεβρουαρίου να μας κάνετε κριτική ότι παραβιάσαμε μία κόκκινη γραμμή ή δεν προστατεύσαμε κατηγορία που είχαμε πει ότι θα προστατεύσουμε».

Επιπλέον, ο κ. Σταθάκης αναφερόμενος στα  funds που μπορεί να αγοράσουν επιχειρηματικά δάνεια υπογράμμισε ότι θεσπίζονται αυστηρότατοι κανόνες λειτουργίας, λέγοντας: «Οι κανόνες που διέπουν την λειτουργία αυτών των ιδρυμάτων είναι πανομοιότυποι με εκείνους που διέπουν τις τράπεζες. Δεν αλλάζει η παραμικρή λεπτομέρεια πάνω στα δικαιώματα που έχει ένας επιχειρηματίας. Είτε είναι στην τράπεζα είτε μεταφερθεί είτε εξυπηρετείτε σε μία εταιρεία δεν αλλάζει το παραμικρό.Ο τρόπος που έγινε η ρύθμιση είναι από τους πιο αυστηρούς».

Μάλιστα, εκτίμησε ότι θα είναι οι ίδιες οι τράπεζες που θα ξεκινήσουν την αναδιάρθρωση των δανείων τους σε ποσοστό που θα φτάσει το 40%: «η λειτουργία δευτερογενούς αγοράς δίνει μεγαλύτερη ευχέρεια αναδιάρθρωσης των δανείων. Ένα μεγάλο μέρος αναδιάρθρωσης των δανείων μπορεί και πρέπει να γίνει – εμείς το υποστηρίζουμε – από τις ίδιες τις τράπεζες. Μπορούν να κάνουν αναδιαρθρώσεις εντός του 40% των δανείων χωρίς να έχουν πρόβλημα».

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa