Κοινωνία

Εικονικές ασφαλίσεις τριών επιχειρήσεων ζημίωσαν το ΙΚΑ

Ασφαλιστικά ταμεία

Ζημία που ανέρχεται στα 2.340.000 ευρώ, υπέστη το ΙΚΑ από μη καταβολή ασφαλιστικών εισφορών και εικονικές ασφαλίσεις εργαζομένων. Το πρόστιμο αφορά τρεις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα ραφής και εμπορίας ενδυμάτων.

Συγκεκριμένα, οι επιχειρήσεις, που εδρεύουν σε περιοχές της Αττικής, προέβαιναν σε ασφαλίσεις εργαζομένων, χωρίς να καταβάλλουν τις αντίστοιχες ασφαλιστικές εισφορές, ενώ επιπλέον δεν κατέβαλλαν και τους αναλογούντες φόρους στις οικείες ΔΟY.

Μάλιστα, δύο από τις επιχειρήσεις ασφάλισαν προσωπικό, το οποίο ουδέποτε εργάστηκε σε αυτές ή εργάστηκε για λογαριασμό άλλων εργοδοτών.

Η πρώτη επιχείρηση, ασφάλισε 18 άτομα άλλης επιχείρησης, καθώς και τον εργοδότη της, ο οποίος όφειλε ασφαλιστικές εισφορές στο ΙΚΑ ύψους 92.000 ευρώ. Η δεύτερη επιχείρηση ασφάλισε το σύνολο των εργαζομένων άλλης επιχείρησης, η οποία όφειλε ασφαλιστικές  εισφορές ύψους 1,5 εκατομμυρίου ευρώ, ενώ η ίδια δεν κατέβαλλε επίσης εισφορές ύψους 301.419 ευρώ.

Οι τρεις επιχειρήσεις οφείλουν συνολικά στην εφορία το ποσό των 2.730.000 ευρώ περίπου, το οποίο αφορά μη καταβολή ΦΠΑ, ΦΜΥ και λοιπές φορολογικές υποχρεώσεις.

Σημειώνεται, οτι η δικογραφία που σχηματίστηκε υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

 

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa