Άρθρα

Είσαι σκέτο παρακράτος…

Του ΔΗΜΗΤΡΗ Κ. ΣΕΡΓΙΟΥ

Τη στιγμή που γράφονται οι γραμμές αυτές, βρίσκονται ακόμα στο σκοτάδι οι έρευνες για τον εντοπισμό των υπαιτίων (και των αιτίων…) της τρομοκρατικής επίθεσης με καλάσνικοφ στο γραφείο του προέδρου της ΝΔ και πρωθυπουργού, κ. Α. Σαμαρά. Ο υπογράφων το παρόν άρθρο, αξιολογώντας την επίθεση αυτή ως τη σπουδαιότερη τρομοκρατική επίθεση της Μεταπολίτευσης (διότι ουδέποτε άλλοτε συνέβη να απειληθεί –και δη με τόσο σαφή τρόπο– ένας εν ενεργεία πρωθυπουργός από τρομοκράτες) κρίνει σκόπιμο να σημειώσει σήμερα μερικές βασανιστικές σκέψεις του που αφορούν στη Μεταπολίτευση ως συνολικό πολιτικό σκηνικό.
Αφετηρία μου είναι η παρατήρηση που έκανε από το μικρόφωνο της Βουλής ο πολιός και σεβαστός αριστερός Μανώλης Γλέζος ότι, πιθανότατα, η παραπάνω επίθεση οφείλεται σε προβοκάτσια στοιχείων «φιλικών προς τη ΝΔ» (προφανώς, δηλαδή, για να αυξηθεί ο βαθμός συμπάθειας προς το πρόσωπο του κ. Σαμαρά!).
Δεν υπάρχει στους πολιτικούς αγώνες προσφορότερο επιχείρημα για να θολώνονται ύδατα και… πηγές από τον ισχυρισμό περί «προβοκάτσιας» και «προβοκατόρων». Πρόκειται για επιχείρημα «παντός καιρού και ανέμου». Όπως ακριβώς θρηνολογούσε το πράγμα ο αείμνηστος Ζαμπέτας: «Είσαι σκέτο παρακράτος και προβοκατόρισσα, γι’ αυτό σε… χώρισα». Μη μου πείτε ότι οι νταλκαδιασμένοι ερωτιάρηδες θα μπορούσαν να αιτιολογήσουν προσφορότερα τον εξ υπαιτιότητός τους χωρισμό από το ταίρι τους! Αιτιολογία «γυριστού» δικανικού φούρνου, σαν το θρυλικό του Χότζα!
Φυσικά, δεν θεωρώ ότι ο κ. Γλέζος φορτώνεται συγκεκριμένες ευθύνες για όσα συμβαίνουν την ευκλεή αυτή περίοδο της Μεταπολιτευτικής Δημοκρατίας που διανύουμε, η οποία (προς παταγώδη συντριβή όσων εκάστοτε διακρίνουν με μεγεθυντικούς φακούς το δήθεν «τέλος της») τρέμω ότι θα ζει και θα βασιλεύει ενδόξως, ωσότου η χώρα καταποντιστεί ολοκληρωτικώς! Πάντως, και με όλο μου τον σεβασμό στον γλυκύ γέροντα του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Ν. Μπίστης της ΔΗΜΑΡ του το διεμήνυσε ύστερα από την παραπάνω δήλωσή του στη Βουλή, τηλεοπτικώς: «Καλό είναι να ξέρει, τουλάχιστον, κανείς πότε να αποσύρεται!»…
Πολύ πιο φυσικό θα φαινόταν στον υπογράφοντα το ενδεχόμενο να έχουν βάλει στο μάτι τον κ. Σαμαρά, ας πούμε, Σκοπιανοί «μαχητές» που τον έχουν κατά καιρούς απειλήσει δημόσια ότι θα τον δολοφονήσουν για τις ευρωπαϊκές του εκστρατείες τη δεκαετία του 1990 ως προς το όνομα της γειτονικής χώρας… Και (λυπάμαι που το γράφω…) είναι, πάντως, δεδομένο ότι τα πολιτικά τέκνα του κ. Γλέζου στον ΣΥΡΙΖΑ μάλλον συμμαχούν θεωρητικώς με κάποιου είδους «Σκοπιανούς μαχητές», παρά προθύμως συνεργάζονται με τη σημερινή κυβέρνηση της χώρας μας στα εθνικά θέματα των Βαλκανίων… Έτερη πιθανή εκδοχή, κατά την άποψή μου, θα ήταν να είναι τόσο πολύ θυμωμένα τα «παιδιά των καταλήψεων» της ΑΣΟΕΕ και της «Βίλας Αμαλία» που ο κ. Δένδιας τα ξωπέταξε, ώστε να μην ελέγχουν καν το θυμικό και τις αντιδράσεις τους… Πιο πιθανό, όμως, θεωρώ κάτι άλλο: Γιατί να μην εκλάβει κανείς ότι εναντίον του πρωθυπουργού στράφηκαν παράγοντες που και παλαιότερα στράφηκαν εναντίον της πολιτικής συνεργασίας της ευρύτερης Αριστεράς με τη ΝΔ, όταν, για αντίστοιχους λόγους, τρομοκράτες δολοφόνησαν τον Παύλο Μπακογιάννη, βασικό διαπραγματευτή της συγκυβέρνησης της ΝΔ με την τότε Κοινοβουλευτική Αριστερά; (Να φανταστεί κανείς, επιπλέον, ότι σήμερα η συγκυβέρνηση ΝΔ – Ευρύτερης Αριστεράς φαίνεται να πηγαίνει πολύ καλύτερα –και προφανώς αποδοτικότερα– από τότε, για τη χώρα!) Δεν είναι, λοιπόν, πολύ πιο εύλογο να υποθέσει ο κ. Μ. Γλέζος ότι ο σημερινός πρωθυπουργός απειλείται μάλλον από φιντανάκια της «αριστερίστικης» και «αναρχοαυτόνομης» μεταπολιτευτικής τρομοκρατίας που στοχοποιεί ό,τι το «δεξιό» κινείται στη χώρα, αντί να άδουν, τόσο ο ίδιος όσο και όσοι συμπλέουν μαζί του, περί της κοινοβουλευτικής Δεξιάς; «Είσαι σκέτο παρακράτος και προβοκατόρισσα, γι’ αυτό σε χώρισα»;

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa