Κοινωνία

Εισβολή εκπαιδευτικών στο υπουργείο Παιδείας – Έπιασαν στον ύπνο τα ΜΑΤ (ΦΩΤΟ)

Ένταση προκλήθηκε στην συγκέντρωση των εκπαιδευτικών έξω από το υπουργείο Παιδείας. 

Ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η διαμαρτυρία, στις 12:30 μια ομάδα εκπαιδευτικών αιφνιδίασε τα ΜΑΤ που βρίσκονταν στο περιβάλλοντα χώρο του υπουργείου, και εισέβαλαν στο κτήριο, ενώ λίγο πριν οι διαμαρτυρόμενοι είχαν σκαρφαλώσει στα κάγκελα του υπουργείου Παιδείας.

Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας ξεκίνησε στις 11:30 με σύνθημα «όχι στην Παιδεία των περικοπών» με τους εκπαιδευτικούς να ζητούν να αποσυρθεί η διάταξη που προτείνει το υπουργείο για την πρόσληψη αναπληρωτών την ερχόμενη σχολική χρονιά

entasi-9 entasi-10 entasi-11 entasi-12

Νηπιαγωγοί, δάσκαλοι και καθηγητές έχουν κλείσει το δρόμο μπροστά από την είσοδο του υπουργείου ενώ παράλληλα, μέσα στο κτίριο πραγματοποιείται εκδήλωση – βράβευση μαθητών στο πλαίσιο του δεύτερου πανελλήνιου μαθητικού διαγωνισμού με θέμα “Κύπρος 1974-2015: Δεν ξεχνώ, Δημιουργώ, Διεκδικώ”.

Οι εκπαιδευτικοί απάντησαν αρνητικά στο αίτημα του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη να μην πραγματοποιηθεί η συγκέντρωση.

«Η κινητοποίησή μας δε στρέφεται κατά των μαθητών και της εκδήλωσης. Οι μαθητές μας, τα σχολεία και η παιδεία μας δεν “κινδυνεύουν” από τις διαδηλώσεις των δασκάλων και των καθηγητών τους, αλλά από τις μνημονιακές πολιτικές της κυβέρνησης, της ΕΕ, του ΔΝΤ» ανακοίνωσε η ΔΟΕ.

entasi-8 entasi-7 entasi-6 entasi-5 entasi-4

Ενώ στη συνέχεια πρόσθεσε «Το υπουργείο συναισθάνεται την οργή που έχουν προκαλέσει οι αντιεκπαιδευτικές πολιτικές του στους εκπαιδευτικούς και θέλει να προλάβει τις εξελίξεις και μην υπάρξει, όπως όλα τα δεδομένα δείχνουν, μια μαζική, μαχητική, διεκδικητική, συγκέντρωση την Παρασκευή, να μην υπάρξει με κινηματικούς όρους αμφισβήτηση της κυβερνητικής πολιτικής»

Η ΟΛΜΕ απο τη μεριά της ανακοίνωσε ότι δεν δέχεται προτροπές-συμβουλές από το υπουργείο σχετικά με αποφάσεις του για την ανάληψη αγωνιστικών κινητοποιήσεων.

«Η ΟΛΜΕ από την ίδρυσή της έχει αποδείξει το αμέριστο ενδιαφέρον της για την ανάπτυξη και την προστασία της δημόσιας δωρεάν εκπαίδευσης και την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων του κλάδου, συνεπώς τα διάφορα επικοινωνιακά τεχνάσματα του Υπουργείου παιδείας για δήθεν συμφωνία της ΟΛΜΕ με τις προτάσεις που κατέθεσε το υπουργείο Παιδείας σχετικά με τον τρόπο πρόσληψης των αναπληρωτών δεν την αφορά. Η τελευταία μάλιστα τακτική του υπουργείου παιδείας έρχεται να επιβεβαιώσει τις επιφυλάξεις που διατύπωσε η ΟΛΜΕ σχετικά με τη συμμετοχή της στον εθνικό- κοινωνικό διάλογο» αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση της.

entasi-3 entasi-2 entasi-1 entasi-

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa