Κόσμος

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα παιδεραστίας με διακλαδώσεις σε όλο τον κόσμο

Η αστυνομία του Καναδά ανακοίνωσε σήμερα ότι εξάρθρωσε ένα τεράστιο δίκτυο παιδεραστίας με τη σύλληψη 341 υπόπτων σε όλο τον κόσμο.

Στο πλαίσιο της έρευνας που ξεκίνησε το 2010, η καναδική αστυνομία συνέλαβε έναν κάτοικο του Τορόντο τον προηγούμενο Μάιο, που φέρεται να είναι ο εγκέφαλος του δικτύου και ο οποίος κατηγορείται ότι ανέβασε στο διαδίκτυο υλικό παιδεραστίας.

Έπειτα από έρευνα που έγινε σε 50 χώρες συνελήφθησαν 341 άνθρωποι, ενώ 346 ανήλικα θύματα «γλίτωσαν από τη σεξουαλική εκμετάλλευση», αναφέρει η ανακοίνωση της αστυνομίας του Τορόντο.

Ο Καναδός αυτός, 42 ετών που κατηγορείται για 11 εγκλήματα, δημιούργησε έναν ιστότοπο μέσω του οποίου πωλούσε φωτογραφίες και βίντεο τα οποία απεικόνιζαν ενήλικες σε σεξουαλικές πράξεις με παιδιά.

Η αστυνομία σημείωσε ότι ο Καναδός πλήρωνε ενήλικες για να βιντεοσκοπούν σκηνές παιδεραστίας, τις οποίες στη συνέχεια πωλούσε μέσω του ιστότοπού του. Ο κύκλος εργασιών της επιχείρησης που είχε δημιουργήσει ο άνδρας αυτός ήταν μεγαλύτερος από 4 εκατομμύρια δολάρια (2,9 εκ. ευρώ).

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa