Πολιτική

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους Ζησιμόπουλος και Γρέγου

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους είναι οι δύο βουλευτές της Χρυσής Αυγής, Αντώνης Γρέγος και Πολύβιος Ζησιμόπουλος, οι οποίοι είχαν κληθεί στις εφέτες δικαστικούς, Ι.Κλάπα και Μ. Δημητροπούλου, κατηγορούμενοι για ένταξη και διεύθυνση  εγκληματικής οργάνωσης.

Στον βουλευτή Α΄ Θεσσαλονίκης Αντώνη Γρέγο επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα, χρηματική εγγύηση 20.000 ευρώ και η απαγόρευση συμμετοχής σε εκδηλώσεις της Χρυσής Αυγής, όπως συνέβη και στον βουλευτή της Χρυσής Αυγή Μιχάλη Αρβανίτη.

Στον Πολύβιο Ζησιμόπουλο επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα και χρηματική εγγύηση 20.000 ευρώ.

Πρώτος απολογήθηκε ο  Π. Ζησιμόπουλος, ο οποίος δέχθηκε πολλές ερωτήσεις για τον αρχηγό του κόμματος Νίκου Μιχαλολιάκου, τις δράσεις της οργάνωσης και τους ναζιστικούς χαιρετισμούς. «Το ότι κάποιος, ακόμη και ο αρχηγός, εκφράζει τη μια ή την άλλη άποψη, δεν είναι δεσμευτικό για όλους τους υπόλοιπους. Πουθενά δεν γράφει κάτι τέτοιο στο καταστατικό της οργάνωσης», φέρεται να είπε ο Π. Ζησιμόπουλος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η υπεράσπιση του Π. Ζησιμόπουλου, χαρακτήρισε «άψογη» τη διαδικασία.

Υπενθυμίζεται ότι εκκρεμεί η απόφαση του Συμβουλίου Εφετών για την ποινική μεταχείριση της βουλευτή, Ελένης Ζαρούλια, η οποία απολογήθηκε προχθές και παραμένει σε κατ΄οίκον περιορισμό έπειτα από διαφωνία, που είχαν για το αν θα πρέπει να κριθεί, ή όχι, προσωρινά κρατούμενη, οι ανακρίτριες και ο αρμόδιος εισαγγελέας.

Αν το Συμβούλιο υιοθετήσει την άποψη του εισαγγελικού λειτουργού, η βουλευτής θα οδηγηθεί στη φυλακή. Αν οι εφέτες ταχθούν με τη γνώμη των ανακριτριών, η Ε. Ζαρούλια θα αφεθεί ελεύθερη υπό περιορισμό στην οικία της, με εξαίρεση τη μετάβασή της στη Βουλή και επιπλέον με απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

Σχολιάστε ...

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER

  

 

 

Karfitsa