Πολιτική

Ελεύθερος με εγγύηση 50.000 ευρω ο Άλεξ Ρόντος

Άλεξ Ρόντος

Με εγγύηση 50.000 ευρώ αφέθηκε ελεύθερος  μετά την απολογία του στην 4η ειδική ανακρίτρια, ο Άλεξ  Ρόντος,  ο οποίος εμπλέκεται στην υπόθεση της ΜΚΟ  «Διεθνές Κέντρο αποναρκοθέτησης» .

Στην απολογία του ο Άλεξ Ρόντος  αρνήθηκε την τέλεση οποιασδήποτε αξιόποινης πράξης, υποστηρίζοντας ότι ο ρόλος του ως γενικού διευθυντή της υπηρεσίας διεθνούς αναπτυξιακής συνεργασίας του Υπουργείου Εξωτερικών δεν περιλάμβανε τον έλεγχο της νομιμότητας των δικαιολογητικών για την έγκριση των χρηματοδοτήσεων.

«Ο ρόλος μου ήταν πολιτικός και συγκεκριμένα αφορούσε τη συνεργασία μου με τους αντίστοιχους διεθνείς φορείς και οργανισμούς ως εκπρόσωπος της ελληνικής κυβέρνησης σε σχέση με την ανάληψη των υποχρεώσεων της χώρας μας για την παροχή βοήθειας σε αναπτυσσόμενες και υπό μετάβαση χώρες μετά την ένταξη της Ελλάδος ως κράτος μέλος του ΟΟΣΑ, λόγω της μεγάλης εμπειρίας μου σε θέματα διεθνούς διπλωματίας και άσκησης εξωτερικής πολιτικής», δήλωσε χαρακτηριστικά στην απολογία του ο Άλεξ Ρόντος  υποστηρίζοντας ταυτόχρονα  ότι μόνο δυο από τις βεβαιώσεις έγκρισης κονδυλίων χρηματοδότησης είναι υπογεγραμμένες από τον ίδιο ενώ οι υπόλοιπες που φέρουν την υπογραφή του, δεν είναι δικές του.

Μάλιστα προσκόμισε και  γραφολογική πραγματογνωμοσύνη προκειμένου να αποδείξει ότι  πλαστογραφήθηκαν οι υπογραφές του.

Υπενθυμίζεται ότι ο  κ. Ρόντος κατηγορείται για ψευδή βεβαίωση, απιστία και απάτη μαζί με άλλα πέντε άτομα καθώς φέρεται το διάστημα από 10/7/2002 ως 24/1/2003 να υπέγραψε διάφορα δικαιολογητικά εγκρίνοντας χρηματοδότηση στη ΜΚΟ για την υλοποίηση προγραμμάτων απονακροθέτησης στη Βοσνία και το Λίβανο συνολικού ύψους 2,3 εκατ. ευρώ.

 

 

 

Σχολιάστε ...

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER

 

  

 

 

Karfitsa