Κοινωνία

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο Δημήτρης Κοντομηνάς

Κοντομηνάς

Ελεύθερος  με βαρύτατους περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο Δημήτρης Κοντομηνάς. Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Κοντομηνάς θα πρέπει να καταθέσει χρηματική εγγύηση ύψους πέντε εκατομμυρίων ευρώ, να παρουσιάζεται τρεις φορές τον μήνα σε ΑΤ ενώ του απαγορεύθηκε και η έξοδος από τη χώρα. Η απόφαση ελήφθη με δύο ψήφους υπέρ και μία κατά. Η δικαστικός που μειοψήφισε, ζήτησε την προφυλάκιση του κ. Κοντομηνά υποστηρίζοντας ότι είναι ύποπτος φυγής.

Οι συνήγοροι του επιχειρηματία υποστήριξαν στο δικαστικό συμβούλιο πως είναι γνωστή εδώ και καιρό η έρευνα που γίνεται για το ΤΤ και ότι αν ο Δ. Κοντομηνάς ήθελε να φύγει, θα μπορούσε να το είχε πράξει εδώ και πολύ καιρό, χωρίς να προκαλέσει και υποψίες. Ωστόσο, όπως υποστηρίζουν, όχι μόνο δεν κρύφτηκε ο πελάτης τους, αλλά επέστρεψε από το εξωτερικό που βρισκόταν την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Οι συνήγοροι του κ. Κοντομηνά επικαλέσθηκαν άλλες δικαστικές υποθέσεις με περιοριστικούς όρους τους οποίους τηρεί. Μάλιστα, σύμφωνα με τους συνηγόρους του, κάποια στιγμή σε άλλη υπόθεση ήρθε και η απαγόρευση εξόδου σε βάρος του. Όπως ανέφεραν ο κ. Κοντομηνάς, είναι επικεφαλής προσωποπαγούς επιχείρησης με έδρα την Ελλάδα και περίπου 1500 εργαζόμενους. Ως όμιλος επειδή ενδιαφέρεται να επιζεί καλές συνεργασίες με τράπεζες για να εξασφαλίζει χρηματοδοτήσεις τον ενδιέφερε να βρεθεί λύση με το ΤΤ. , είπαν σύμφωνα με πληροφορίες, υπογραμμίζοντας ότι αν πάει φυλακή ο όμιλος θα καταρρεύσει.

Οι συνήγοροι του κ. Κοντομηνά ανέφεραν επίσης ότι πάσχει από χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια και διατρέχει συνεχώς κίνδυνο ανακοπής. Αυτό σημαίνει, είπαν, ότι χρειάζεται συνεχώς παρακολούθηση και βοήθεια, ενώ επισήμαναν ότι τις νύχτες κοιμάται με οξυγόνο. Η πλευρά του επιχειρηματία υποστήριξε ότι έγιναν συμβολαιογραφικά πληρεξούσια προς τις τράπεζες που διαδέχτηκαν το ΤΤ προκειμένου να εγγράψουν ακίνητα αξίας περίπου 7 εκ. ευρώ. Τα ληξιπρόθεσμα δάνεια είναι 5 εκ. ευρώ, όπως είπαν, και επανέλαβαν ότι ο κ. Κοντομηνάς προσφέρει και ενέχυρο τις μετοχές του ALPHA αν χρειαστεί, κάτι που πρέπει να περάσει από το ΕΣΡ.

Όλα τα χαρτοφυλάκια των δανείων έχουν προβλήματα εξασφάλισης επειδή λόγω τις κρίσης η αξία των εγγυήσεων έχει πέσει σημαντικά, σημείωσαν οι δικηγόροι του, συμπληρώνοντας ότι ο κ. Κοντομηνάς δίνει εγγυήσεις άνω του ποσού του δανείου.

Στην απόφαση να αφεθεί ο Δημήτρης Κοντομηνάς ελεύθερος, με αυστηρούς περιοριστικούς όρους και με την καταβολή του ποσού-μαμούθ των πέντε εκατομμυρίων ευρώ ως εγγύηση, κατέληξε αργά το απόγευμα το Δικαστικό Συμβούλιο, που είχε κληθεί να λάβει την απόφαση μετά τη διαφωνία ανακριτή και εισαγγελέα.

Για δικαίωση του πελάτη τους, έκαναν λόγο οι συνήγοροι υπεράσπισης του Δημήτρη Κοντομηνά, αμέσως μετά την κοινοποίηση της απόφασης του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών.

«Επικράτησαν ο νόμος και η λογική. Στην πορεία θα αποδειχθεί ότι είναι αμέτοχος ποινικών αδικημάτων» δήλωσε ο Ηλίας Αναγνωστόπουλος, ενώ ο Γρηγόρης Τσόλιας είπε: «Αναμένουμε το σκεπτικό των δικαστών, αν και κατά πλειοψηφία για μας είναι μεγάλη δικαίωση».

Σχολιάστε ...

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER

 

  

 

 

Karfitsa