Κοινωνία

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο Χαράλαμπος Γιαγκούδης για την υπόθεση του Τ.Τ

Δικαστήρια

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε μετά την απολογία του στον ανακριτή Διαφθοράς, ο Χαράλαμπος Γιαγκούδης, πρώην στέλεχος του Τ.Τ.

Σε βάρος του 45χρονου εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης, απαγόρευση εξόδου απο τη χώρα, εμφάνιση δύο φορές το μήνα στο ατυνομικό τμήμα της περιοχής του καθώς και εγγύηση ύψους 10.000 ευρώ.

Ο Γιαγκούδης αντιμετωπίζει το αδίκημα της απιστίας που αφορά σε τέσσερα δάνεια για τα οποία εισηγήθηκε ως μέλος της υποεπιτροπής αξιολόγησης επενδύσεων του ΤΤ: ένα δάνειο προς τον Δημήτρη Κοντομηνά, δύο προς το ζεύγος Γριβέα και ένα προς τον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη.

Ο κατηγορούμενος, σύμφωνα με τον συνήγορό του, Πάνο Μπιτσαξή, αρνείται την κατηγορία και τονίζει ότι προέβη στην αξιολόγηση των επίμαχων εταιρειών με βάση τα οικονομικά δεδομένα της εποχής και την τότε οικονομική τους εικόνα, επισημαίνοντας τις ενδείξεις και αντενδείξεις για κάθε δάνειο.

Υποστηρίζει επίσης ότι τα δάνεια για τα οποία εισηγήθηκε ο ίδιος ήταν ενήμερα ως το 2012.

Ειδικά σε ό,τι αφορά το δάνειο προς εταιρεία του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, φέρεται να υποστηρίζει ότι τρεις μήνες μετά τη χορήγησή του, η ΤτΕ ενέκρινε την αγορά της Proton Bank από τον επιχειρηματία, γεγονός που καταδεικνύει ότι ο επιχειρηματίας εμφάνιζε καλή οικονομική εικόνα.

Σχολιάστε ...

NEWSLETTER

 

 

   

 

 

 

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa