Άρθρα

Ένας λαός «διαφορετικός»

Του ΔΗΜΗΤΡΗ Κ. ΣΕΡΓΙΟΥ

Χάσαμε τον κ. Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, στοπ! Ο άνθρωπος επιστρέφει στο Λουξεμβούργο, όπου θα υπηρετεί τα κολοσσιαία συμφέροντα του Μεγάλου Δουκάτου. (Παρεμπιπτόντως, ολόκληρο το Δουκάτο είναι μικρότερο της Θεσσαλονίκης, ενώ η πρωτεύουσά του, Letzebuerg, μικρότερη από τη… μισή Λάρισα.)
Ο κύριος, λοιπόν, αυτός, πριν αναχωρήσει για την οικία του, έκανε αποχαιρετιστήριες δηλώσεις στους δημοσιογράφους. Αυτοί τον κέρασαν κάτι σαν οίνο καμπανίτη, άντε να ήταν απλό ουισκάκι, δεν κατάλαβα καλά. Στις δηλώσεις αυτές, λίαν εύχαρις, ο αποχωρών αρχιδούκας της ευρωζώνης άρθρωσε, μεταξύ άλλων, και το πολύ λογοτεχνικό: «Όλα έχουν ένα τέλος, εκτός από το… λουκάνικο, που ποτέ δεν ξέρεις ποιο είναι το τέλος του και ποια η αρχή του»(!) Σοφός άνθρωπος!
Δεν μπόρεσα ποτέ να καταλάβω τι είδους «φιλέλληνας» ο κύριος αυτός υπήρξε, όπως τον διαφήμισαν Έλληνες πολιτικοί, και όπως εναβρυνόταν στις εκάστοτε δηλώσεις του… μόνος του. Κατ’ αρχάς, δεν θα ξεχάσω ποτέ την ευγενέστατη δήλωσή του στις αρχές του 2010, όταν ο εξπέρ της αγγλικής γλώσσης –τότε πρωθυπουργός μας– κ. Γ. Παπανδρέου δήλωνε στα αγγλοσαξονικά κανάλια χονδροειδώς ότι η προηγηθείσα κυβέρνηση της Ν. Δημοκρατίας της πενταετίας 2004-2009 ήταν «διεφθαρμένη». Διεδίδετο, βλέπετε, σοβαρώς ότι είχε ανεβάσει το έλλειμμα της χώρας πάνω από δεκαπέντε μονάδες. Έτσι, τον ίδιον, οι δημοσιογράφοι που τον άκουγαν, καθώς και οι εταίροι, τον χαρακτήριζαν καλό και σεβαστικό παιδί… Τότε, ο κ. Γιούνκερ, πολύ θυμωμένος για τη «διαφθορά» της προηγηθείσης κυβέρνησης της Ελλάδος, είχε εμφανιστεί στις τηλεοράσεις και είχε πει με οργή το αμίμητο «Τhe game is over!» (το παιχνίδι –ενν. των Ελλήνων– τέλειωσε!). Και, έκτοτε, χορεύουμε όλοι μαζί, δεξιότεροι, νεοδημοκράτες, κεντροαριστεροί, αριστερότεροι και αριστερότατοι… καρσιλαμά, όλοι μαζί! Με τις υγείες μας!
Με εντυπωσίασε, όμως, περισσότερο μια άλλη, επί τη αποχωρήσει, δήλωσή του. Την αποδίδω σχεδόν κατά λέξη: «Εγώ είμαι και θα είμαι πάντα φιλέλληνας! Και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί τόσοι πολλοί άλλοι δεν είναι! Τι στην ευχή! Επειδή, δηλαδή, οι Έλληνες είναι… διαφορετικός λαός από εμάς πρέπει και να μην τους συμπαθούμε; Μεγάλο λάθος! Θέλετε να το πληρώσει αυτό η… ευρωζώνη;» (όπερ έδει δείξαι!)
Ως γνωστόν, ο γράφων δεν δίνει και τόσα ρέστα για την περιλάλητη ευρωζώνη και το νόμισμα κομφετί που αυτή μας πέταξε στα μαλλιά, αλλά το ζήτημα δεν είναι ακριβώς αυτό! Είναι ότι ο εν λόγω κύριος, για να δικαιολογήσει το πόσο μας συμπαθεί, κάνει την «αγάπη» χειρότερη από μίσος! Με ελεεινολογήματα του τύπου του πρώτου πληθυντικού «λαός διαφορετικός από… ε-μ-ά-ς» (ποιους, δηλαδή, τους… Λουξεμβούργιους, ή, μήπως, μαζί και τους Γερμανούς, τους Γάλλους, τους Ισπανούς, τους Ιταλούς, τους Δανούς, τους Φινλανδούς, τους Εσθονούς, τους Ολλανδούς, τους Ιρλανδούς, τους Εγγλέζους, νοούμενους ως όλους μαζί; Ποιοι, δηλαδή, είναι οι «εμείς»;), καθώς και με ελεεινολογήματα του τύπου του χαρακτηρισμού «διαφορετικός» λαός, ο κ. Γιούνκερ τελικώς έκανε την υποτιθέμενη «αγάπη» του πολυβόλο! Είμαστε, δηλαδή, «άλλη κατηγορία λαού»! Λέτε, άραγε, από άποψη «διαφθοράς»; Μπράβο του!
Διότι, ναι, βεβαίως, είμαστε διαφορετικοί! Δεν μεταβάλαμε ποτέ την Ευρώπη εμείς σε απεχθή κόλαση στρατοπέδων συγκέντρωσης. Από τον Καρλομάγνο έως τις Σταυροφορίες, από τον Ροβεσπιέρο έως τον Ναπολέοντα, από τον Στάλιν του Μαρξισμού έως το Χίτλερ του Ναζισμού, ο τυραννικός άξονας που επεχείρησε να μεταβάλει τις ευρωπαϊκές χώρες σε αποχωρητήρια κρατουμένων δεν ήταν ελληνικός, ήταν φραγκογερμανικός… Και σήμερα, με τη συνθήκη Σένγκεν και σε αποχωρητήρια (έως χωματερές….) περιφερόμενων ζόμπι από τα τέσσερα σημεία του ορίζοντα, ενώ με τις συνθήκες Μάαστριχτ και Λισσαβόνας και σε αποχωρητήρια ανέργων και αστέγων…
Ναι, είμαστε διαφορετικοί! Κανένας υποψήφιος πρόεδρός μας δεν ακούστηκε, αίφνης, να μην αφήνει στα διεθνή ξενοδοχεία ανέγγιχτο το βυζί κάθε υπηρέτριας και καμαριέρας, για να συμβιβάζεται μετά «αθορύβως» μαζί της καταβάλλοντας εκατομμύρια δολάρια αποζημίωση… Ούτε ακούστηκε ποτέ ότι Έλληνες πληρώνονται άλλες δεκάδες εκατομμύρια για λογιστικές αλχημείες, ότι τα ξοδεύουν μετά για διακοπές σε εξωτικά νησιά μετά συνοδών, ότι πληρώνουν αδρά ανήλικα μελανούρια για ολονύχτια «μπούγκα-μπούγκα» και, εν συνεχεία, δωροδοκούν τηβεννοφόρους δικαστές της συμφοράς για να ξεχρεώσουν, ή κατασκευάζουν νόμους ειδικούς για να γλυτώνουν τις εισαγγελικές διώξεις… Ότι κλέβουν τα λεφτά του κόσμου για να σπιτώνουν γκόμενες και γκόμενους, ότι λαδώνουν τις κυβερνήσεις όλης της Γης για να γραπώνουν κατ’ αποκλειστικότητα τις αγορές, ότι, εν συνεχεία, κρύβουν τις λίστες των μιζαδόρων και ότι βομβαρδίζουν εδώ κι εκεί διάφορες χώρες, μη και χάσουν τις μετοχές τους στο πανάκριβο πετρέλαιο των ιμάμηδων! Λοιπόν, κε Γιούνκερ «φιλέλληνα», ναι, είμαστε σε πολλά πράγματα διαφορετικοί από εσάς…

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa