Κόσμος

Εντοπίστηκαν ίχνη ραδιενέργειας απο την Φουκουσίμα στην Καλιφόρνια

Καλιφόρνια

Σε ανακοίνωσή του το Αμερικανικό Ωκεανογραφικό Ινστιτούτο “Woods Hole” ανέφερε ότι ανιχνεύτηκε στα νερά του Ειρηνικού Ωκεανού στην Καλιφόρνια, το ραδιενεργό ισότοπο καίσιο-134, που είχε ανιχνευτεί μόνο σε δείγματα νερού που είχαν ληφθεί στην Φουκουσίμα κατά τον καταστροφικό σεισμό του 2011. Το μολυσμένο έδαφος, βρίσκεται 100 μίλια δυτικά της πόλης Γιουρίκα, σε μια περιοχή που είναι κατεξοχήν παραθεριστική. Ωστόσο, το ινστιτούτο, ανέφερε οτι το επίπεδο του καισίου-134 που ανιχνεύτηκε, είναι μικρότερο από δύο μπεκερέλ ανά κυβικό μέτρο νερού, μια ποσότητα «πολύ πιο κάτω από το μετρήσιμο επίπεδο κινδύνου» με αποτέλεσμα να μην αποτελεί απειλή για την υγεία.

Μάλιστα είναι τόσο ακίνδυνο, που οι εμπειρογνώμονες λένε ότι το νερό που πίνουν οι Καλιφορνέζοι είναι πολλές φορές ποιο επικίνδυνο από την ραδιενεργό ποσότητα που βρέθηκε κοντά στην πόλη Γιουρίκα.

Πάντως, οι μελετητές που έχουν ασχοληθεί με την πορεία της ραδιενέργειας από την Φουκουσίμα, πιστεύουν ότι οι ποσότητες που υπάρχουν στις Καναδικές ακτές αρχές του 2014, ποιό βόρεια από την Καλιφόρνια, το επόμενο διάστημα αναμένεται να μετακινηθούν νοτιότερα προς την περιοχή της Χαβάης.

Σχολιάστε ...

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER

 

  

 

 

Karfitsa