Κόσμος

Εντοπίστηκε στην Τουρκία η χήρα του μακελάρη που αιματοκύλισε το Παρίσι! (ΦΩΤΟ)

Χήρα

Η Τουρκία παραδέχθηκε για πρώτη φορά επίσημα πως η σύντροφος του Αμεντί Κουλιμπαλί που μαζί με τους αδερφούς Κουασί αιματοκύλισαν το Παρίσι πέρασε τα τουρκικά σύνορα. Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών παραδέχθηκε πως η γυναίκα το μακελάρη φαίνεται σε κάμερα ασφαλείας την ώρα που περνάει από τον έλεγχο διαβατηρίων.

Η Χαγιάτ Μπουμεντιέν, σύζυγος του Αμεντί Κουλιμπαλί, δράστη της ομηρείας που σκοτώθηκε από τις γαλλικές δυνάμεις ασφαλείας στο εβραϊκό σούπερ μάρκετ στο Παρίσι πέρασε στο συριακό έδαφος στις 8 Ιανουαρίου όπως παραδέχθηκε επίσημα ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Η Μπουμεντιέν έφθασε στις 2 Ιανουαρίου στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης μέσω Μαδρίτης και διέμεινε σε ξενοδοχείο.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών διευκρίνισε πως η χήρα του μακελάρη βρισκόταν στην Τουρκία πριν από τις επιθέσεις στο Παρίσι και έφυγε για τη Συρία ενώ η αστυνομία αναζητούσε ακόμη τους δράστες.

«Εισήλθε στην Τουρκία στις 2 Ιανουαρίου προερχόμενη από τη Μαδρίτη. Υπάρχει οπτικό υλικό (που την εμφανίζει στο αεροδρόμιο). Στη συνέχεια κατέλυσε μαζί με ένα ακόμη άτομο σε ξενοδοχείο στο Καντίκιοϊ (περιοχή που βρίσκεται στον ασιατικό τομέα της Κωνσταντινούπολης). Έπειτα πέρασε στη Συρία στις 8 Ιανουαρίου», σημείωσε ο Τσαβούσογλου.

Η γαλλική αστυνομία που την αναζητά την χαρακτηρίζει επισήμως «οπλισμένη και επικίνδυνη».

Χήρα Χήρα

Σχολιάστε ...

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa