Μαρς

Επαναπατρίστηκαν 26.186 αλλοδαποί το 2013

Αστυνομία

Πολλή δουλειά είχαν καθ’ όλη τη διάρκεια του 2013 οι Διευθύνσεις Αλλοδαπών και Μεταγωγών της Ελληνικής Αστυνομίας, καθώς επεστράφησαν στις χώρες καταγωγής τους 26.186 αλλοδαποί, αριθμός αυξημένος κατά 18,4% σε σχέση με το 2012, που επεστράφησαν 22.117 αλλοδαποί.

Σκληρή δουλειά είχαν το 2013 οι Διευθύνσεις Αλλοδαπών και Μεταγωγών της ΕΛ.ΑΣ.

Μόνο τον μήνα Δεκέμβριο, στο πλαίσιο της επιχείρησης για την αντιμετώπιση της μη νόμιμης μετανάστευσης, άλλοι 662 αλλοδαποί διαφόρων υπηκοοτήτων επέστρεψαν στις χώρες καταγωγής τους. Ειδικότερα, 238 αλλοδαποί επεστράφησαν με μέριμνα της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής της Ελληνικής Αστυνομίας, σε βάρος των οποίων είχαν εκδοθεί αποφάσεις επιστροφής για παράνομη είσοδο στη χώρα μας, οι οποίες εκτελέστηκαν από το Τμήμα Απελάσεων.

Αλβανοί οι περισσότεροι

Ενδεικτικά, ο μεγαλύτερος αριθμός επιστροφών πραγματοποιήθηκε με προορισμό την Αλβανία (78 άτομα), την Κίνα και το Πακιστάν (από 32 άτομα), την Αλγερία (23 άτομα), τη Γεωργία (22 άτομα) και το Πακιστάν (17 άτομα). Για τους ανωτέρω είχαν εκδοθεί αποφάσεις επιστροφής για παράνομη είσοδο ή διαμονή στη χώρα μας και η επιστροφή στις χώρες καταγωγής τους έγινε με εμπορικές πτήσεις από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος». Επίσης, 75 από τους πολίτες Αλβανίας επεστράφησαν με μέριμνα της Διεύθυνσης Μεταγωγών Δικαστηρίων Αττικής.

Το ίδιο χρονικό διάστημα (Δεκέμβριος 2013), πέρα από τις παραπάνω επιστροφές, η Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής διαχειρίστηκε διοικητικά την επιστροφή στις χώρες καταγωγής τους άλλων 424 αλλοδαπών, σε συνεργασία με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης (ΔΟΜ). Οι επιχειρήσεις επιστροφής αλλοδαπών στη χώρα τους καλύπτονται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επιστροφών και από εθνικούς πόρους.

Επαναπατρισμός

Με τις επιστροφές του μηνός Δεκεμβρίου, ο αριθμός των αλλοδαπών που επέστρεψαν στις χώρες καταγωγής τους, με μέριμνα της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής, από τον Αύγουστο του 2012, ανέρχεται σε 13.771 άτομα. Να σημειώσουμε, τέλος, ότι από τον Αύγουστο του 2012 συνολικά 34.808 αλλοδαποί έχουν επιστρέψει στις χώρες καταγωγής τους μέσω των εθελούσιων προγραμμάτων επαναπατρισμού του ΔΟΜ, καθώς και των αναγκαστικών επιστροφών και εθελοντικών αναχωρήσεων, που πραγματοποιούνται από την Ελληνική Αστυνομία.

Κώστας Παπαδόπουλος

ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER