Οικονομία

Επανέρχεται η πρόταση για τα μικρο-δάνεια

Την πρότασή της για «μικρο- δάνεια» στην αγορά μέσω Αναπτυξιακής Τράπεζας ΜμΕ – SMEs MicroBank – επαναφέρει η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ).

Η ΕΣΕΕ επισημαίνει σε ανακοίνωσή της, πως θεωρεί ως επιτακτική ανάγκη την προώθηση σύγχρονων χρηματοδοτικών εργαλείων όπως είναι οι εγγυήσεις και τα μικρο-δάνεια μέσω μιας Αναπτυξιακής Τράπεζας Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων που θα λειτουργεί γι’ αυτό τον σκοπό.

Ειδικότερα, η Συνομοσπονδία ζητεί εκ νέου τη στήριξη της κυβέρνησης και τη συνεργασία με τα υπουργεία Οικονομίας και Οικονομικών, που έχουν την αρμοδιότητα να επεξεργαστούν την αλλαγή του θεσμικού πλαισίου με στόχο την ευκολότερη παροχή μικρο-δανείων «micro financing» στα πρότυπα της Γαλλίας, της Γερμανίας και της Ισπανίας.

Αναφέροντας ενδεικτικά την περίπτωση της Ισπανίας, η ΕΣΕΕ σημειώνει πως το Ταμείο Ευρωπαϊκών Επενδύσεων υπέγραψε, στις 27 Ιανουαρίου 2015, συμφωνία με τη Microbank – την κοινωνική τράπεζα της La Caixa – προκειμένου να διευκολυνθούν με δάνεια μέχρι 25.000 ευρώ τουλάχιστον 400.000 πολύ μικρές επιχειρήσεις και αυτοαπασχολούμενοι επιχειρηματίες που έχουν τη δυνατότητα να επωφεληθούν. Ο αντίκτυπος είναι ουσιαστικός καθώς κάθε ευρώ που επενδύεται σε μία εγγύηση δανείου επιτρέπει μέχρι και 30 ευρώ χρηματοδότηση προς ΜμΕ.

Διαβάστε περισσότερα: toxrima.gr

Σχολιάστε ...

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER

 

  

 

 

Karfitsa