Πολιτική

Επιμένει ο Α. Παπαδόπουλος για συμμετοχή της ΔΗΜΑΡ στην Κίνηση των «58»

Ανδρέας Παπαδόπουλος

Οριστικό φαίνεται πως είναι το διαζύγιο μεταξύ της Δημοκρατικής Αριστεράς και του πρώην εκπροσώπου Τύπου της, Ανδρέα Παπαδόπουλου. Ο τελευταίος, μαζί με τον βουλευτή της  ΔΗΜΑΡ Γρηγόρη Ψαριανό, συμμετείχαν σε άλλη μια εκδήλωση της «Κίνησης των 58» στον Πειραιά, όπου ο κ. Παπαδόπουλος κάλεσε για άλλη μια φορά τη Δημοκρατική Αριστερά  να συμμετάσχει στο εγχείρημα των «58».

Μάλιστα, ο πρώην εκπρόσωπος Τύπου της ΔΗΜΑΡ ήταν από τους βασικούς ομιλητές της συγκέντρωσης. «Δεν είναι η ώρα του διχασμού, δεν είναι ώρα της διαίρεσης ή της αφαίρεσης, αλλά της πρόσθεσης και του πολλαπλασιασμού. Χρειαζόμαστε το κόμμα μου, τη ΔΗΜΑΡ, όπως χρειαζόμαστε το ΠΑΣΟΚ στο σύνολό του, τις κινήσεις του χώρου, τις πρωτοβουλίες που έχουν αναλάβει νέα παιδιά, όπως αυτά που συμμετέχουν στην «Κίνηση Μπροστά» και άλλες αντίστοιχες και, βεβαίως, τις προσωπικότητες του χώρου, που είναι κομματικά ανέστιες», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια, ο κ. Παπαδόπουλος κάλεσε όλα τα κόμματα του χώρου (και κυρίως τη ΔΗΜΑΡ, η οποία είναι η μόνη που αρνείται) έως το τέλος του μήνα, ώστε «να εξαντληθούν όλα τα περιθώρια, ώστε να κάτσουν στο τραπέζι όλες οι δυνάμεις του χώρου, αλλά και τα πρόσωπα που έχουν κύρος, διεθνή εμπειρία και μπορούν να προσφέρουν».

Επιπλέον, αναλύοντας το διακύβευμα της συγκρότησης του τρίτου πόλου, σημείωσε: «Ο χώρος της Κεντροαριστεράς,  έχει ανάγκη κάτι νέο. Κάτι νέο που δεν θα βγει, όμως, από παρθενογένεση. Κάτι νέο, που θα παντρέψει την εμπειρία με τη φρεσκάδα, την εμπειρία με τη σύγχρονη γνώση, την αποτελεσματικότητα με το δημιουργικό ρίσκο. Επειδή είμαστε στην εποχή της «αποθέωσης του νέου», θα σας πω προσωπικά ότι δεν θεωρώ καθόλου νέα αυτά που ακούω από τον κ. Τσίπρα και την ομάδα του. Αντιθέτως, θεωρώ νέα πολλά απ’ όσα λέει ο κ. Γιαννίτσης, αλλά και πολλοί ανάμεσα στους υπογράφοντες».

Όσον αφορά στην κατάσταση που επικρατεί στην ελληνική κοινωνία, ο κ. Παπαδόπουλος σχολίασε ότι «χάρη στην κυριαρχία των δυνάμεων του λαϊκισμού, συνεπικουρούμενες από μεγάλη μερίδα του δημοσιογράφων, να πιστεύει ένας ολόκληρος λαός ότι για όλα φταίει το μνημόνιο. Και αυτό, ξέρετε, ήταν βολικό. Διότι, αν έφταιγε το μνημόνιο, το φορτώναμε στον Γιώργο Παπανδρέου, την κυρία Μέρκελ, την τρόικα και ξεμπερδεύαμε. Αυτή, άλλωστε, είναι η βασική αρχή του λαϊκισμού. Να φτιάχνει μικρούς σε όγκο εχθρούς και να συγκροτεί το αντίπαλο μέτωπο».

Αναφορικά με τις κυβερνήσεις συνεργασίας, εξέφρασε την άποψη πως τα κόμματα που εκφράζονται από τη λεγόμενη Κεντροαριστερά δεν μπορεί να αποτελούν διαχρονικούς συμμάχους της ΝΔ.

Ο κ. Παπαδόπουλος κατέληξε πως δεν είναι η τελική παρτίδα οι ευρωεκλογές και πρόσθεσε: «Άλλωστε, είμαι βέβαιος ότι αυτό καθαυτό το εκλογικό αποτέλεσμα θα πείσει πολλούς! Και ο νοών νοείτο…».

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa