Περιφέρειες - Δήμοι

Επίσημη πρώτη της «Πρωτοβουλίας των 5 Δημάρχων»

οι πέντε δήμαρχοι

Οι 5 δήμαρχοι, όλοι τους κεντροαριστερής ιδεολογικής απόχρωσης, κινητοποιούνται εν όψει πάντα των επερχόμενων αυτοδιοικητικών εκλογών του προσεχούς Μαΐου.

Η γνωστή πρωτοβουλία τους, ως…, «Πρωτοβουλία των 5 Δημάρχων», πραγματοποιεί την πρώτη της δημόσια εκδήλωση, μεθαύριο Τετάρτη 6 Νοεμβρίου, στις 5.30 το απόγευμα  στο Δημαρχείο του Βόλου .

Θέμα της εκδήλωσης…,  « Τοπική Αυτοδιοίκηση και κοινωνική πολιτική».

Στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν:  –   Η στρατηγική  κατεύθυνση της «Πρωτοβουλίας των 5» σε  θέματα κοινωνικής πολιτικής –     Οι τρόποι αντιμετώπισης της κρίσης –    Τα εμπόδια που συναντούν οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην άσκηση κοινωνικής πολιτικής
–       Καινοτόμες / πετυχημένες δράσεις στους 5 Δήμους,

Την Πέμπτη 7 Νοεμβρίου θα γίνουν ομάδες εργασίας όπου με την βοήθεια ειδικών επιστημόνων θα διατυπωθούν ολοκληρωμένες προτάσεις  προς την πολιτεία και τους πολίτες, για την ενίσχυση του ρόλου των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε θέματα κοινωνικής πολιτικής.

Οι προτάσεις αυτές θα ανακοινωθούν σε κοινή συνέντευξη τύπου των 5 Δημάρχων την ίδια μέρα στις 12 το μεσημέρι ,  στο Δημαρχείο του Βόλου.

Υπενθυμίζεται ότι την «Πρωτοβουλία των 5» αποτελούν οι Δήμαρχοι Γιώργος Καμίνης (Αθηναίων), Γιάννης Μπουτάρης (Θεσσαλονίκης), Γιάννης Δημαράς (Πατρέων), Πάνος Σκοτινιώτης (Βόλου) και Φίλιππος Φίλιος (Ιωαννιτών).
Στο πλαίσιο αυτό  έχουν προγραμματιστεί  επίσης για την συνέχεια οι εξής εκδηλώσεις: – Ανάπτυξη/θέσεις εργασίας στη Θεσσαλονίκη
– Βελτίωση ποιότητας υπηρεσιών προς τον δημότη στη Πάτρα – Συμμετοχή του πολίτη/κοινωνία πολιτών στα Ιωάννινα.     – Μεταρρύθμιση στην Τ.Α.: Οικονομική/διοικητική αυτοτέλεια  στην Αθήνα.

Γ. Σπ. Π

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER