Κοινωνία

«Επιταγές εισόδου» στην αγορά εργασίας έως 2.700 ευρώ για άνεργους νέους

Άνεργοι

Ως τις 31 Ιανουαρίου θα διαρκέσει η προθεσμία ενεργοποίησης των voucher («επιταγές εισόδου» στην αγορά εργασίας) που έμειναν αδιάθετα έως τις 31 Οκτωβρίου για 18.900 νέους ανέργους ηλικίας έως 29 ετών, σύμφωνα με απόφαση που υπέγραψε ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης.

Πιο συγκεκριμένα, τις επιταγές δικαιούνται να λάβουν οι επιλαχόντες από τις λίστες των άνεργων νέων που είχαν δηλώσει ενδιαφέρον συμμετοχής σε δύο προγράμματα, για 35.000 θέσεις σε επιχειρήσεις, καθώς και στον κλάδο του τουρισμού – επισιτισμού.

Από το πρώτο πρόγραμμα έμειναν αδιάθετα 8.900 voucher, ενώ στο δεύτερο πρόγραμμα απορροφήθηκαν 3.000 θέσεις από τις 10.000.

Όπως δημοσιεύει η «Ημερησία», με την ενεργοποίηση των επιταγών, οι νέοι αποκτούν δικαίωμα θεωρητικής και πρακτικής άσκησης. Μετά τη λήξη του προγράμματος, οι «άνεργοι νέοι ηλικίας μέχρι 29 ετών που είναι απόφοιτοι Πανεπιστημίων /ΤΕΙ» θα λάβουν 2.700 ευρώ, ενώ οι «άνεργοι νέοι ηλικίας από 18 μέχρι 29 ετών – απόφοιτοι υποχρεωτικής, δευτεροβάθμιας και μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης» θα λάβουν 2.400 ευρώ.

Σχολιάστε ...

NEWSLETTER

 

 

 

  

 

 

 

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa