Παρασκηνιακά

Επίθεση Καμμένου σε Φίλη για τα λείψανα της Αγίας Βαρβάρας

Πάνος Καμμένος/fosphotos

Με ένα tweet απάντησε στην έντονη κριτική που δέχθηκε από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Φίλη, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, αναφορικά με την υποδοχή με τιμές αρχηγού κράτους του σκηνώματος της Αγίας Βαρβάρας.

Το βράδυ της Δευτέρας ο υπουργός Εθνικής Άμυνας ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ένα δημοσίευμα με τίτλο «Καλύτερα να προσκυνάς το λείψανο της Αγίας Βαρβάρας κύριε Φίλη, παρά τα λείψανα από τα NH90», αναφερόμενος στα ελικόπτερα των Ενόπλων Δυνάμεων, η απόκτηση των οποίων διερευνάται.

Πάνος Καμμένος

Να υπενθυμίσουμε ότι ο Νίκος Φίλης μιλώντας χθες στο ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα FM, αναρωτήθηκε:

«Τι δουλειά έχουν τα λείψανα να τριγυρνάνε από εδώ κι από κει; Υπάρχει ένα θέμα σεβασμού που πρέπει να έχουμε απέναντι στη λαϊκή θρησκευτικότητα, όχι, όμως, να αποδίδουμε τιμές αρχηγού κράτους στα λείψανα μιας Αγίας».

Μάλιστα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ δεν δίστασε να επισημάνει δεικτικά ότι επί ημερών της νέας κυβέρνησης έχουν επισκεφθεί την Ελλάδα δυο αρχηγοί κρατών, το «Άγιο Φως» και τα «λείψανα της Αγίας Βαρβάρας».

Παράλληλα, ο κ. Φίλης άσκησε έντονη κριτική στον Πάνο Καμμένο, λέγοντας πως «είναι άψογος υπουργός. Συμπεριφέρεται -σ’ αυτόν τον τομέα μιλάω πάντοτε- σε συνέχεια με την εξουσία την παλαιά, τον παλαιοκομματισμό. Τον αδικεί αυτή η συμπεριφορά. Μεθαύριο μπορεί να έχουμε και το τζαμί στη Βουλή… Να δω τι θα ψηφίσει ο κ. Καμμένος».

Οι δηλώσεις του Νίκου Φίλη προκάλεσαν όμως και την αντίδραση της εκκλησίας και όπως ανέφερε ο διευθυντής Τύπου της Ιεράς  Αρχιεπισκοπής Αθηνών Χάρης Κονιδάρης:

«Εμπόριο λειψάνων κάνει ο ίδιος ο κ. Φίλης. Εμπορεύεται τα λείψανα ενός δήθεν αριστερού αντικληρικαλισμού, ο οποίος και παραπέμπει σε περιόδους μεσαίωνα, αφού επιδιώκει να περιορίσει τη συνταγματικά κατοχυρωμένη ελευθερία της θρησκείας».

 

Σχολιάστε ...

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER

 

  

 

 

Karfitsa