Κοινωνία

Επτά Τούρκοι ζητούν άσυλο από την Ελλάδα

Συνεχίζεται η φυγή ένα μήνα μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα, καθώς επτά Τούρκοι πολίτες κατέφυγαν στην Ελλάδα με σκοπό να ζητήσουν άσυλο, σε Αλεξανδρούπολη και Ρόδο.

Όπως αναφέρει η «Καθημερινή», στην Αλεξανδρούπολη έφτασε ένα ζευγάρι καθηγητών με δύο παιδιά,πιθανότατα, με βάρκα από τον Εβρο.

Στην Ρόδο τρεις Τούρκοι εμφανίστηκαν στην υπηρεσία διαβατηριακού ελέγχου του κεντρικού λιμένα Ρόδου, όπου ενημέρωσαν ότι επιθυμούν να τους χορηγηθεί visa για την παραμονή τους στην Ελλάδα, προκειμένου εν συνεχεία να ταξιδέψουν στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, με visa, που κατέχουν και τελεί σε ισχύ.

Οι τρεις Τούρκοι, που έφεραν μαζί τους σημαντικό χρηματικό ποσό και λίρες, διατείνονται ότι ήρθαν στο νησί με σκάφος, χωρίς να είναι σε θέση να προσδιορίσουν το όνομά του, ενώ υποστήριξαν ότι βγήκαν στην παραλία των Στεγνών προ τριημέρου και ότι παρέμειναν εκεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Δημοκρατική της Ρόδου», οι τρεις Τούρκοι διατείνονται ότι τους έχει απαγορευτεί η έξοδος από την χώρα, όπως έγινε με χιλιάδες συναδέλφους τους εκπαιδευτικούς σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης μετά από το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου.

Αυτή τη στιγμή κρατούνται στα κρατητήρια του Αστυνομικού Τμήματος της Ρόδου και κατηγορούνται για παράνομη είσοδο στη χώρα.

Θα αιτηθούν πολιτικό άσυλο και θα υποβάλουν αντιρρήσεις στην κράτησή τους, προκειμένου να ανασταλεί η διαδικασία διοικητικής τους απέλασης.

Η δικογραφία σε βάρος τους για παράνομη είσοδο στη χώρα δεν κινήθηκε με την διαδικασία του αυτοφώρου και η δικογραφία αναμένεται να υποβληθεί αρμοδίως με την τακτική διαδικασία.

Σχολιάστε ...

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER

 

  

 

 

Karfitsa