Κοινωνία

Έρχεται «black-out» στα αεροδρόμια από αρχές Σεπτέμβρη

αεροδρόμιο

«Θερμός Σεπτέμβρης» με απεργιακές κινητοποιήσεις και συγκεκριμένα με ωριαίες στάσεις εργασίας, οι οποίες θα ξεκινήσουν στις αρχές του μήνα, προειδοποιούν οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας της χώρας.

Ειδικότερα, η Ένωση Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας Ελλάδος (ΕΕΕΚΕ) κάνει λόγο για «σειρά κινητοποιήσεων μικρού μεγέθους στο Κέντρο Ελέγχου Περιοχής Αθηνών και σε περιφερειακά αεροδρόμια».

Η ένωση επισημαίνει χαρακτηριστικά πως οι κινητοποιήσεις αυτές θα γίνουν «σε ένδειξη απογοήτευσης και διαμαρτυρίας», καθώς η μεταρρύθμιση για τη δημιουργία Παρόχου Εναέριας Κυκλοφορίας δεν προχωρεί, παρότι έχει γίνει νόμος του κράτους.

Την ίδια στιγμή, αναφέρει η ΕΕΕΚΕ, όπως διαπίστωσε σε πρόσφατη επιθεώρησή του και ο Διεθνής Οργανισμός Πολιτικής Αεροπορίας (ICAO), «δεν υπάρχει μηχανισμός πρόσληψης και αντικατάστασης όσων ελεγκτών αποχωρούν», με αποτέλεσμα οι ελλείψεις προσωπικού να είναι σημαντικές.

«Είναι απαράδεκτο συνδικαλιστές να προτείνουν μεταρρυθμίσεις και η πολιτεία να παίζει το ρόλο του αντιδραστικού συνδικαλιστή», τονίζουν στην ανακοίνωσή τους οι ελεγκτές.

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa