Οικονομία

Έρχεται το νέο… αόρατο χαρτονόμισμα των 20 ευρώ

ευρωπαική κεντρική τράπεζα

Κοντοζυγώνει η μέρα που θα κυκλοφορήσει το «σούπερ» 20ευρο στη αγορά, το οποίο «υπόσχεται» να βγάλει πολλούς παραχαράκτες στην… ανεργία.

Από τις 25 Νοεμβρίου, οπότε αναμένεται να τεθεί σε κυκλοφορία το νέο 20ευρω, η Κεντρική Τράπεζα ελπίζει στην αντιμετώπιση του φαινομένου σε ικανό ποσοστό, καθώς το νέο τραπεζογραμμάτιο αποτελεί προϊόν πολυετούς έρευνας και εφαρμογής της τελευταίας τεχνολογίας. Εάν κρατήσει κανείς το νέο χαρτονόμισμα στο φως γίνεται διάφανο.

Εμφανίζεται το πορτρέτο της Ευρώπης, του μυθολογικού αυτού προσώπου, το οποίο μπορεί να αναγνωρίσει κανείς και από τις δυο πλευρές του χαρτονομίσματος. Το συγκεκριμένο πορτρέτο της Ευρώπης προέρχεται από ένα βάζο 2.000 χρόνων από τη νότια Ιταλία, το οποίο εκτίθεται στο Λούβρο.

«Το ολόγραμμα δεν μπορεί να αναπαραχθεί με μια απλή έγχρωμη φωτοτυπία» εξηγεί ο Καρλ Λούντβιχ Τίλε, ο οποίος είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ομοσπονδιακής Κεντρικής Τράπεζας. Το εικοσάευρο σύμφωνα και με τον Μάριο Ντράγκι, πρόεδρο της ΕΚΤ, είναι το χαρτονόμισμα που χρησιμοποιείται περισσότερο στην Ευρωζώνη.

Είναι χαρακτηριστικό, πως το παλαιότερο χαρτονόμισμα των 20 ευρώ αποτελούσε την… εύκολη λεία των συμμοριών που τύπωναν πλαστά νομίσματα και τα διέρρεαν με διάφορους τρόπους σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 

Σχολιάστε ...

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Παρασκήνιο» σε μορφή PDF

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa