Κοινωνία

Έρχονται κατεδαφίσεις 1800 κτιρίων στο κέντρο της Αθήνας

Γύρω στα 1800 κτίρια στο κέντρο της Αθήνας μπαίνουν στο στόχαστρο του υπουργείου Περιβάλλοντος και του Δήμου Αθηναίων, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα των εγκαταλελειμμένων και ερειπωμένων κτιρίων της πρωτεύουσας που απειλούν τη δημόσια υγεία αλλά και την ασφάλεια των κατοίκων.

Τα περισσότερα από τα 1800 κτίρια είναι μαζεμένα στην περιοχή Μεταξουργείου-Κεραμικού-Ψυρρή και Κουμουνδούρου, ενώ αρκετά βρίσκονται διάσπαρτα σε διάφορα σημεία της πόλης, όπως Πατήσια, Άγιος Παντελεήμονας, Κολωνός, Εξάρχεια κ.λ.π.

«Στόχος μας είναι με συγκεκριμένες παρεμβάσεις και σε συνεργασία με τον Δήμο της Αθήνας να προχωρήσουμε στην ανάπλαση περιοχών ή δίνοντας τη δυνατότητα επιλογής της απόσυρσης των εγκαταλελειμμένων κτιρίων να δημιουργήσουμε κοινόχρηστους και ελεύθερους χώρους, ώστε να αντιμετωπίσουμε εστίες μόλυνσης και εγκατάλειψης», δήλωσε στο «Έθνος» ο υπουργός ΠΕΚΑ, Γιάννης Μανιάτης.

Στο ΥΠΕΚΑ εκτιμούν ότι οι κατεδαφίσεις (ή αποσύρσεις κτιρίων, όπως τις χαρακτηρίζουν) μπορεί να είναι εκτεταμένες, καθώς η πλειονότητα των ακινήτων δεν φαίνεται βιώσιμη.

Σχολιάστε ...

NEWSLETTER

 

 

  

 

 

 

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa