Οικονομία

Έρχονται νέα μέτρα και νέο «ψαλίδι» στις φοροαπαλλαγές

Νέα Μέτρα

Η διαρροή της λίστας των μεταρρυθμίσεων που πρόκειται να λάβει το υπουργείο Οικονομικών έβαλε «φωτιά» στην κυβέρνηση καθώς στα περιβόητα μέτρα που αναμένεται να λάβουν την έγκριση των Βρυξελλών περιλαμβάνονται και έκτακτα φορολογικά μέτρα και χάνονται ακόμα περισσότερες φοροαπαλλαγές.

Συνολικά 300 εκατ. ευρώ προβλέπονται από τον εξορθολογισμό (streamlining) του Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος , κάτι που σημαίνει πολύ απλά ότι το υπουργείο Οικονομικών θέλει να ενισχύσει τα φετινά φορολογικά έσοδα με παρεμβάσεις στα περσινά εισοδήματα, τα οποία θα δηλωθούν και θα φορολογηθούν φέτος.

Με δεδομένο ότι οι φοροαπαλλαγές των φυσικών προσώπων έχουν σχεδόν εκμηδενιστεί- εκτός αν πάει κανείς να καταργήσει επί τόπου τις απαλλαγές για τους αναπήρους και τους ναυτικούς που κοστίζουν στον Προϋπολογισμό περί τα 100 εκατ. ευρώ και τις απαλλαγές ιατρικών δαπανών με κόστος περίπου 50 εκατ. ευρώ- και με δεδομένο ότι οι απαλλαγές στα νομικά πρόσωπα με το… ζόρι φτάνουν στα 30 εκατ. ευρώ, το πρώτο πράγμα που έρχεται στο μυαλό και του πλέον καλόπιστου είναι το ενδεχόμενο επιβολής έκτακτης εισφοράς στα υψηλά εισοδήματα.

Διαβάστε περισσότερα στο:  toxrima.gr

Σχολιάστε ...

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER

 

  

 

 

Karfitsa