Κοινωνία Σε πρώτο πλάνο

Escape Room στο Γαλάτσι με δωμάτιο από το Ολοκαύτωμα

Μία νέα μόδα στη διασκέδαση τον τελευταίο καιρό είναι τα Escape Room. Κάποιοι χώροι στους οποίους και υπάρχουν διάφοροι γρίφοι. Σκοπός είναι να τους λύσεις όλους σε ένα περιορισμένο χρονικό διάστημα, ώστε να ανοίξει η εξωτερική πόρτα, και έτσι να καταφέρεις να δραπετεύσεις.

Αιχμαλωσίες, δωμάτια φόνων και τρελοί επιστήμονες είναι μερικά από τα θεματικά δωμάτια από τα οποία καλούνται να «δραπετεύσουν» οι παίκτες. Ένα νέο «δωμάτιο», όμως, το οποίο δημιούργησε μία ελληνική επιχείρηση Escape Room φαίνεται να ξεπέρασε τα όρια και να άγγιξε την αναισθησία και την κακογουστιά.

Πρόκειται για το δωμάτιο που έχει την ονομασία Auschwitz, παραπέμποντας στο στρατόπεδο συγκέντρωσης, σε μία πραγματικά τραγική στιγμή της παγκόσμιας ιστορίας που κόστισε την ζωή σε σχεδόν 6 εκατομμύρια Εβραίους και συνολικά 11 εκατομμυρίων ανθρώπων που έπεσαν θύματα των Ναζί.

Οι άνθρωποι που δημιούργησαν το συγκεκριμένο Escape Room, που βρίσκεται στο Γαλάτσι, θεώρησαν καλή ιδέα να δημιουργήσουν ένα τέτοιο δωμάτιο. Και δεν σταμάτησαν εκεί. Προκειμένου να κεντρίσουν ακόμα περισσότερο το ενδιαφέρον των παικτών, έγραψαν μία περιγραφή για το δωμάτιο η οποία περιέχει φράσεις όπως «λένε ότι ακόμη αναδύεται μυρωδιά καμμένης ανθρώπινης σάρκας από τους τοίχους των κρεματορίων» και «ανακαλύψτε το μεγάλο μυστικό του κι αποδράστε πριν γίνετε κι εσείς στάχτη».

Για κάποιον λόγο θεώρησαν καλή ιδέα να επικεντρωθούν σε μία από τις πιο σκληρές στιγμές της ανθρώπινης ιστορίας και ότι είναι διασκεδαστικό να είσαι Εβραίος σε στρατόπεδο συγκέντρωσης

 

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa