Οικονομία

«Έσκασαν» νέες απαιτήσεις από τους δανειστές! Τι αλλαγές απαιτούν στα φορολογικά

Νέο αδιέξοδο στην πορεία των διαπραγματεύσεων κυβέρνησης και δανειστών προκύπτει, μια μέρα μετά το Eurogroup όπου δόθηκε διορία μιας εβδομάδας για το κλείσιμο του πρώτου πακέτου προαπαιτουμένων.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι δανειστές πιέζουν για το σύνολο των ρυθμίσεων για τις φορολογικές υποχρεώσεις, ζητώντας να αλλάξουν τα σχήματα των ρυθμίσεων και όχι μόνο οι 100 δόσεις. Ζητούν αλλαγές και στις 12 δόσεις, θέτοντας πιο αυστηρούς όρους για την πληρωμή των νέων φορολογικών υποχρεώσεων.

Σχετικά με τις 100 δόσεις οι δανειστές ζητούσαν όποιος καθυστερούσε έστω και μια ημέρα την καταβολή της δόσης ή αν δημιουργούσε νέες φορολογικές υποχρεώσεις, να τίθεται αυτομάτως εκτός ρύθμισης.

Η εξέλιξη πονοκεφαλιάζει την κυβέρνηση, καθώς το χθεσινό Eurogroup έδωσε διορία μιας εβδομάδας για το κλείσιμο του πρώτου πακέτου προαπαιτουμένων. Το μήνυμα που έστειλαν οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης στην ελληνική κυβέρνηση ήταν συγκεκριμένο και εκβιαστικό: Αν δεν προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις μέχρι το τέλος της εβδομάδας, όχι μόνο δεν θα εκταμιευτεί η δόση των 2 δισ. ευρώ, αλλά δεν πρόκειται να υπάρξει και ανακεφαλαιοποίηση.

Σχολιάστε ...

NEWSLETTER

 

 

  

 

 

 

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa