Οικονομία

Έσοδα 3,2 εκατ. ευρώ απέφερε η πώληση δύο ακινήτων του Δημοσίου

Ακίνητα εκκλησία
Το ΤΑΙΠΕΔ πούλησε δυο ακίνητα του Δημοσίου

Με ταχείς ρυθμούς προχωράει η κυβέρνηση την πώληση ακινήτων του Δημοσίου. Ήδη, το ΤΑΙΠΕΔ προχώρησε στην πώληση δυο ακινήτων, μέσα από τη διαδικτυακή πλατφόρμα ηλεκτρονικών δημοπρασιών e-publicrealestate.gr, έναντι συνολικού τιμήματος 3.211.000 ευρώ.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, το πρώτο ακίνητο βρίσκεται στην περιοχή του Κολωνακίου, έχει συνολική επιφάνεια ανωδομής 503 τ.μ., και πλειοδοτήθηκε στα 1.211.000 ευρώ, 10% πάνω από την τιμή εκκίνησης.

Το δεύτερο ακίνητο, αποτελεί παραθαλάσσια έκταση 44.070 τ.μ., βρίσκεται στη Νέα Ηράκλεια Χαλκιδικής και πλειοδοτήθηκε στα 2.000.000 ευρώ.

Μέσα από τη διαδικτυακή πλατφόρμα, και σε διάστημα δύο μηνών, το Δημόσιο θα εισπράξει έσοδα συνολικού ύψους περίπου 11 εκατ. ευρώ από πωλήσεις πέντε ακινήτων, τα περισσότερα εκ των οποίων ήταν έως σήμερα παραμελημένα και ζημιογόνα για το ελληνικό δημόσιο.

Η ολοκλήρωση αυτών των πωλήσεων με ιδιαίτερα ικανοποιητικά τιμήματα για τα δεδομένα της αγοράς και, σε πολλές περιπτώσεις, σημαντικά πάνω από την τιμή εκκίνησης, αποτελεί απόδειξη ότι η δημοπράτηση δημοσίων ακινήτων μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας e-publicrealestate.gr είναι μια απλή, αξιόπιστη, διαφανής και ταχύτατη διαδικασία με σημαντικά οφέλη για την ελληνική οικονομία.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό του ΤΑΙΠΕΔ, 20 ακόμη ακίνητα θα αξιοποιηθούν μέσα από την πλατφόρμα έως το τέλος του έτους.

Σχολιάστε ...

NEWSLETTER

 

 

 

  

 

 

 

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa