Πολιτισμός

Εσωτερισμός και πολιτική

Σωκράτης

Πέμπτη 17 Iανουαρίου 2013, 19:30

Το θέμα δημιουργεί παράξενους συνειρμούς. Όμως είναι πολύ πραγματικό ιδιαίτερα για εκείνον που ονειρεύεται ένα ΝΕΟ ΚΟΣΜΟ, ΜΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ.

* Ο ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ εφονεύθη, το ΟΜΑΚΟΕΙΟ του επυρπολήθη και οι μαθητές και οπαδοί του οράματος για μια κοινωνία δικαιότερη που θα αντανακλούσε στη ΓΗ τη ΘΕΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ είτε εφονεύθησαν είτε αναγκάστηκαν σε σιγή από την τότε πολιτική κατάσταση (ΤΥΡΑΝΙΑ).

* Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ που μας μετέφερε (γραμμένη από το χέρι του ΠΛΑΤΩΝΑ) το όραμά του «ΠΕΡΙ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ», εκτελέστηκε, διότι εισήγαγε καινούριες ιδέες (καινά δαιμόνια) στην πολιτική τάξη των Αθηνών (ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ).

* Ο ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ τιμωρήθηκε σε θάνατο διά του Σταυρού, κατηγορούμενος σαν επαναστάτης από την καθεστηκυία τάξη των Ιουδαίων (ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΗΓΕΜΟΝΙΑ ΥΠΟ ΚΑΤΟΧΗ) και τόσοι άλλοι γνωστοί και άγνωστοι.

Η διδασκαλία του καθενός από τους παραπάνω περιείχε και υπέροχες Κοινωνικές Συμβουλές και πρακτικές που ήταν οι πρέπουσες για την ανάπτυξη και την εύρυθμη λειτουργία της Κοινωνίας. Επομένως περιείχαν ένα σαφέστατο Πολιτικό Μήνυμα.

Όμως, οι Πολιτικές Διοικήσεις των καιρών τούς κατηγόρησαν και τους ανάγκασαν (ως δήθεν αντιπάλους) να σιωπήσουν.

Τα μηνύματά τους, οι συμβουλές και οι παροτρύνσεις τους εξακολουθούν ακόμη και σήμερα να είναι χρήσιμες και καθοδηγητικές και να εμπνέουν τις κοινωνίες.

Ο εισηγητής κος Λάζαρος Παπαγεωργίου είναι Τεχνοκράτης, Διευθυντικό Στέλεχος Επιχειρήσεων Συνταξιούχος. Σήμερα προσπαθεί να μεταδώσει την εμπειρία του σε όσους ενδιαφέρονται.

Σχολιάστε ...

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Παρασκήνιο» σε μορφή PDF

NEWSLETTERFocus-On


Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa