Κόσμος

Έτοιμη για γεωτρήσεις ανοιχτά της Κερύνειας είναι η Τουρκία

ωφ

Έτοιμη να διεξάγει έρευνες για υδρογονάνθρακες στην θαλάσσια περιοχή ανοικτά της κατεχόμενης Κερύνειας είναι η Τουρκία, σύμφωνα με την τουρκοκυπριακή εφημερίδα «Κίπρισλι».

Με σημερινό της δημοσίευμα με τίτλο «Δίας εναντίον Αφροδίτης», η εφημερίδα γνωστοποιεί ότι με βάση τα θετικά αποτελέσματα στις έρευνες που διεξήχθησαν κρυφά και σχολαστικά από τουρκικό ερευνητικό σεισμικό σκάφος, μια πλατφόρμα γεωτρήσεων που ονομάζεται «GSP Δίας» και ανήκει στην ρουμανική εταιρεία Sonnat offshore έφθασε χθες στην θάλασσα ανοικτά της κατεχόμενης Κερύνειας.

Όπως αναφέρεται, η ρουμανική εταιρεία συνεργάζεται με την τουρκική κρατική εταιρεία πετρελαίου TPAO. Η πλατφόρμα GSP Δίας αναμένεται να αρχίσει εργασίες εντός των προσεχών ημερών. Η TPAO ενοικίασε την ρουμανική πλατφόρμα τον περασμένο Απρίλιο με στόχο τη διεξαγωγή γεωτρήσεων στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας.

Στο μεταξύ η τουρκοκυπριακή εφημερίδα «Κίπρις Ποστασί» αναφέρει ότι ο Τούρκος Υπουργός Ενέργειας, Τανέρ Γιλντίζ δήλωσε ότι το σκάφος Μπαρμπαρός, που αγοράστηκε από την τουρκική TPAO προς 130 εκατομμύρια δολάρια, διεξάγει σεισμικές έρευνα στη Μερσίνα και την Αλεξανδρέττα και «θα πραγματοποιήσει σεισμικές έρευνες και στην περιοχή νοτίως της Κύπρος».

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa