Μαρς

Έτοιμος για όλα ο Ελληνικός Στρατός (ΦΩΤΟ)

Στρατιωτική Άσκηση Θέμα

Μπορεί πηγές της Μεσογείων να αρνούνται κατηγορηματικά την πιθανότητα να υπάρξει εμπλοκή των Ενόπλων Δυνάμεων σε αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις όμως απο την άλλη κυβερνητικοί παράγοντες σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις τους λένε πως είναι αναμενόμενο, εφόσον απαιτηθεί σε μεμονωμένες περιπτώσεις, να παρασχεθεί βοήθεια απο ειδικές δυνάμεις του Στρατού σε τέτοιες επιχειρήσεις. Άλλωστε οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι έτοιμες και για επιχειρήσεις τύπου Μπατακλάν και μόνο τυχαίο δεν μπορεί να είναι πως ο Στρατός έχει εκπαιδευτεί για να δώσει μάχη και σε αστικό περιβάλλον, και το τελευταίο διάστημα με μεγάλη ένταση.

Δεν είναι μόνο η άσκηση «ανακατάληψης εργοστασίου» που έγινε πρόσφατα και που σαφώς θα μπορούσε να αφορά την ανακατάληψη γηπέδου, ή θεάτρου, ή πολυκατοικίας,και που έγινε στο πλαίσιο της επιχειρησιακής αποστολής του Στρατού Ξηράς και σε περιπτώσεις, όπως ανέφεραν πηγές του ΓΕΣ, όχι μόνο πολέμου αλλά και εντάσεως ή κρίσεως όπου υφίσταται η πιθανότητα δολιοφθοράς εγκαταστάσεων και υποδομών ζωτικής σημασίας από τον εχθρό.

Είναι και άλλη μια άσκηση που έγινε πριν λίγες ημέρες απο την ΧVI Μηχανοκίνητη Μεραρχία Πεζικού από την 30 Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία που επικεντρώθηκε στην αντιμετώπιση ασύμμετρων απειλών και αγώνα σε  αστικό ιστό. Τέτοιου είδους στρατιωτικές επιχειρήσεις αναλαμβάνονται στην περίπτωση που εχθρικές δυνάμεις έχουν οχυρωθεί εντός κατοικημένων περιοχών διευκρινίζουν απο το ΓΕΣ, και εμμέσως αφού η Ευρώπη βρίσκεται πλέον σε πόλεμο με την τρομοκρατία μάλλον επιβεβαιώνουν την αίσθηση πως στην απευκταία περίπτωση που χρειαστεί επέμβαση υπάρχει η σχετική ετοιμότητα.

Κ.Α.

stratiwtiki-askisi-1 stratiwtiki-askisi-2 stratiwtiki-askisi-3

Σχολιάστε ...

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER

 

  

 

 

Karfitsa