Κοινωνία

Έτριβε τα μάτια του! Δείτε πόσα ζητάνε σε Ροδίτη για λογαριασμό νερού (ΦΩΤΟ)

Λογαριασμός

Αντιμέτωπος με μια άκρως δυσάρεστη και αναπάντεχη έκπληξη βρέθηκε ένας ιδιοκτήτης ακινήτου στην Ρόδο, μόλις αντίκρισε το ποσό που έπρεπε να πληρώσει στην ΔΕΥΑΡ.

Στον συγκεκριμένο λογαριασμό όπως φαίνεται και στην φωτογραφία για την περίοδο 2012-2014 το ποσό ξεπερνά τα 80.000 ευρώ για διάστημα μόλις ενάμιση έτους.

Πρόκειται για μια ακόμη μικρή ξενοδοχειακή μονάδα της Λάρδου, η οποία είναι άγνωστο αν ο ετήσιος τζίρος της μπορεί να «σηκώσει» ένα τόσο μεγάλο κόστος.

Να υπενθυμίσουμε ότι η ΔΕΥΑΡ με βάση την κατανάλωση του νερού, χρεώνει σε ποσοστό 80% τέλη για έργα και σε ποσοστό 20% τέλη υπονόμων και στην περίπτωση αυτή η αξία του νερού είναι της τάξεως των 35.364 ευρώ.

Λογαριασμός

Μάλιστα, στην παραπάνω περίπτωση χρεώνονται και τέλη υπονόμων ύψους 7072 ευρώ. Ωστόσο, οι δύο αυτές χρεώσεις είναι που έχουν εξοργίσει αρκετούς από τους κατοίκους της περιοχής, αφενός λόγω της έλλειψης υποδομών και πόρων, και αφετέρου τα τέλη υπονόμων είναι γνωστό ότι στα περισσότερα σπίτια υπάρχουν βόθροι, με αποτέλεσμα οι ιδιοκτήτες τους να χρειάζεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα να πληρώνουν επιπλέον χρήματα σε ιδιώτες για το άδειασμά τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην συγκεκριμένη περίπτωση, υπάλληλοι της ΔΕΥΑΡ βρέθηκαν στην ξενοδοχειακή μονάδα για επανακαταμέτρηση έπειτα από αίτημα του ιδιοκτήτη.

Εκεί διαπίστωσαν ότι ενώ στον λογαριασμό αναγραφόταν πενταψήφιος αριθμός κυβικών που είχαν καταναλωθεί, στο ρολόι της ΔΕΥΑΡ ήταν καταγεγραμμένος εξαψήφιος αριθμός, πράγμα αφύσικο για τόσο σύντομο χρονικό διάστημα.

Συνεπώς προκύπτουν ερωτήματα για την αξιοπιστία ρολογιών που καταγράφουν την κατανάλωση νερού, ενώ για τον λόγο αυτό διαβεβαίωσαν τον ιδιοκτήτη ότι θα παρακολουθούν και τους επόμενους μήνες την υπόθεση και τι καταγράφει το ρολόι, για να διαπιστώσουν που οφείλεται αυτή η «ανορθογραφία».

Πηγή: rodiaki.gr

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER