Τράπεζες

Eurobank: Βελτιώνεται το κλίμα στην ελληνική οικονομία

Eurobank-δελτιο

Η μείωση των περιθωρίων αποδόσεων των ελληνικών 10ετών ομολόγων οδηγεί σε βελτίωση του κλίματος εμπιστοσύνης για την ελληνική οικονομία, επισημαίνουν οι αναλυτές της Eurobank στο εβδομαδιαίο δελτίο της τράπεζας «7 Ημέρες Οικονομία».

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν, η προχθεσινή έγκριση του Eurogroup για την καταβολή της δόσης των 9,2 δισ. ευρώ καθώς και η έγκριση των 3,2 δισ. ευρώ από το ΔΝΤ την προηγούμενη Παρασκευή σηματοδοτούν το κλίμα εμπιστοσύνης που εδραιώνεται με αργά βήματα από πλευράς των δανειστών για την ελληνική οικονομία.

Η εμπιστοσύνη των δανειστών βασίζεται κυρίως στην πρόοδο που σημείωσε τους τελευταίους μήνες η ελληνική κυβέρνηση όσον αφορά τη νομοθέτηση-εφαρμογή των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων. Σύμφωνα με τους αναλυτές της τράπεζας, η συγκεκριμένη πρόοδος σηματοδοτεί και τη δέσμευση της κυβέρνησης να συνεχίσει στον ίδιο δρόμο μέχρι τη λήξη της περιόδου εφαρμογής του προγράμματος.

Όπως αναφέρεται στο εβδομαδιαίο δελτίο της τράπεζας, το κλίμα εμπιστοσύνης αποτιμάται θετικά από την αγορά. Το περιθώριο της απόδοσης των 10ετών ομολόγων του ελληνικού δημοσίου έναντι των αποδόσεων των αντίστοιχων γερμανικών τίτλων συνεχίζει την έντονα πτωτική του πορεία που ξεκίνησε μετά τις θετικές αποφάσεις του Eurogroup στις 23 Νοεμβρίου 2013.


«Η ελληνική κυβέρνηση από εδώ και πέρα δεν πρέπει με κανένα τρόπο να απολέσει την παρούσα ευκαιρία βελτίωσης του κλίματος εμπιστοσύνης και αξιοπιστίας», τονίζουν οι αναλυτές της Eurobank. Εκτιμούν, εξάλλου, ότι η προοπτική του Grexit απομακρύνεται με δεδομένο ότι η κυβέρνηση δε θα απολέσει την ευκαιρία που της δίνεται για να συνεχίσει την μεταρρυθμιστική προσπάθεια και να επιτύχει την επανεκκίνηση της οικονομίας.

Πηγή: http://www.naftemporiki.gr

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa