Παράξενα

«Έχασαν» τον δρόμο οι… πιλότοι

αεροπλάνο

Αλμπάνηδες οδηγούς, καπετάνιους και πιλότους έχουμε δει πολλές φορές. Ωστόσο, το παρακάτω περιστατικό δεν έχει προηγούμενο. Μία πτήση από το Σίδνεϊ, με προορισμό την Κουάλα Λουμπούρ, κατέληξε κατά λάθος στη… Μελβούρνη, επειδή ο πιλότος εισήγαγε λάθος συντεταγμένες, όπως προέκυψε μετά από έρευνα!

Ο λόγος για την πτήση της AirAsia, που πραγματοποιήθηκε στις 10 Μαρτίου του 2015, κατέληξε κατά λάθος στη Μελβούρνη, όταν ο πιλότος έβαλε χειροκίνητα λάθος συντεταγμένες στο σύστημα πλοήγησης του αεροσκάφους.

Αυτό όμως ήταν ένα από τα αρκετά λάθη που έκανε το πλήρωμα εκείνη την ημέρα, σύμφωνα με την έκθεση του αρμόδιου γραφείου της Αυστραλίας, η οποία δημοσιοποιήθηκε την Τετάρτη. Το σφάλμα στις συντεταγμένες είχε ως συνέπεια λάθος στη θέση του αεροσκάφους κατά 11.000 χιλιόμετρα, ενώ επηρέασε τα συστήματα πλοήγησης του αεροσκάφους και κάποια συστήματα συναγερμών.

Οταν τελικά κατάλαβαν το λάθος τους, προσπάθησαν να το διορθώσουν, αλλά ήταν ήδη αργά. Μετά από αυτό το πλήρωμα ζήτησε να επιστρέψει στο Σίδνεϊ και να προσγειωθούν χωρίς τη χρήση των συστημάτων πλοήγησης, αλλά εξαιτίας των καιρικών συνθηκών προσγειώθηκαν τελικά στη Μελβούρνη.

Το αεροσκάφος έμεινε εκεί για τρεις ώρες, μέχρι τελικά να αναχωρήσει για τον σωστό προορισμό του…

 

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa