Πολιτική

Ευ. Βενιζέλος: Η Ελλάδα θα προσφέρει στην Ουκρανία τη τεχνογνωσία που απέκτησε μέσα από την κρίση

Benizelos

Να διεξαχθεί διεθνής διάσκεψη για το οικονομικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Ουκρανία πρότεινε ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, ενώ εξέφρασε την πρόθεση της Ελλάδας να προσφέρει στη χώρα την τεχνογνωσία που απέκτησε η ίδια μέσα από την εμπειρία της κρίσης.

Η Ελλάδα είναι έτοιμη «να δώσει μέσα από την εμπειρία της κρίσης που έχουμε ζήσει και ζούμε την τεχνογνωσία της και προς την Ουκρανία», δήλωσε ο κ. Βενιζέλος κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε με τον μεταβατικό πρόεδρο της Ουκρανίας, Αλεξάντερ Τουρτσίνοφ.

Αναφερόμενος στην κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στην Κριμαία ο υπουργός Εξωτερικών χαρακτήρισε τις σχέσεις Ρωσίας και Ουκρανίας ως «καθοριστικές όχι μόνο για την περιοχή αλλά για την πανευρωπαϊκή και παγκόσμια σταθερότητα».

Ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι η Ελλάδα, ως προεδρεύουσα χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και ως κράτος, στηρίζει την εδαφική ακεραιότητα, την ανεξαρτησία, την κυριαρχία και τα υφιστάμενα σύνορα της Ουκρανίας, γιατί, όπως είπε, ασκούμε μια εξωτερική πολιτική αρχών που βασίζεται στο σεβασμό του διεθνούς δικαίου.

Τέλος υπογράμμισε ότι πρέπει να υπάρξει αυτοσυγκράτηση και διάλογος, στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου και των υφισταμένων συμβατικών κειμένων που συνδέουν την Ουκρανία με τη Ρωσία, αλλά και με τη διεθνή κοινότητα.

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER