Κόσμος

Ευρωεκλογές: Συμμαχία έξι ακροδεξιών ευρωπαϊκών κομμάτων

Ακροδεξιά κόμματα

Να συμμαχήσουν αποφάσισαν έξι ακροδεξιά ευρωπαϊκά κόμματα και να κατέβουν μαζί στις ευρωεκλογές του Μαΐου το 2014. Μάλιστα, όπως ανακοίνωσε το αυστριακό Κόμμα της Ελευθερίας (FPO), στόχος των κομμάτων αυτών είναι να γίνουν η «τρίτη δύναμη» στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και να αλλάξουν τη σημερινή πορεία της ΕΕ.

Μάλιστα, μια συνάντηση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του FPO στις 15 Νοεμβρίου στη Βιέννη, στην οποία συζητήθηκε η σύσταση της συμμχίας, όπως δήλωσε ο αρχηγός του FPO, o Χανς-Κρίστιαν Στράχε. Στη συνάντηση αυτή συμμετείχαν Αντιπρόσωποι του Εθνικού Μετώπου (Γαλλία), μεταξύ των οποίων η βουλευτής Μαριόν Μαρεσάλ Λεπέν, της Λέγκας του Βορρά (Ιταλία), των Σουηδών Δημοκρατών, του Φλάαμς Μπελάνγκ (Βέλγιο) και του Σλοβακικού Εθνικού Κόμματος SNS.

Το ολλανδικό Κόμμα της Ελευθερίας (PVV) του Χέερτ Βίλντερς δεν ήταν παρόν, αλλά οι ηγέτες του PVV και του FPO πρόκειται να συναντηθούν μέσα στις επόμενες ημέρες.

«Πολλά πατριωτικά κόμματα στην Ευρώπη έχουν παραδεχθεί τα προβλήματα στην ευρωπαϊκή οικοδόμηση και είναι έτοιμα να εργασθούν μαζί», πρόσθεσε ο Στράχε.

Η συμμαχία αυτή τάσσεται υπέρ «της διατήρησης της εθνικής κυριαρχίας σε βάρος του συγκεντρωτισμού των Βρυξελλών και της συντήρησης των πολιτιστικών ταυτοτήτων των ευρωπαϊκών λαών, έναντι της μαζικής μετανάστευσης και του εξισλαμισμού της Ευρώπης», ανακοίνωσε ο αρχηγός του FPO επιμένοντας στις χριστιανικές ρίζες της ευρωπαϊκής ηπείρου.

Αυτές οι απόψεις, οι οποίες εξετάσθηκαν στις 15 Νοεμβρίου, θα συζητηθούν από τα διάφορα κόμματα πριν από μια συνάντηση του συνόλου των ηγετών για την επισημοποίηση της συμφωνίας. Το FPO δεν ανακοίνωσε την ημερομηνία και τον τόπο αυτής της συνόδου, προσθέτοντας πως είχε δεχθεί μια πρόσκληση της Λέγκας του Βορρά για τις 15 Δεκεμβρίου.

Να σημειωθεί ότι για να σχηματισθεί μια πολιτική ομάδα στο Ευρωκοινοβούλιο, είναι απαραίτητοι 25 βουλευτές προερχόμενοι από επτά χώρες μέλη της ΕΕ. Η συμμαχία που προκύπτει πληροί αυτά τα δύο κριτήρια, σύμφωνα με τον αυστριακό βουλευτή του FPO Αντρέας Μέλτσερ.

«Δεν είμαστε εναντίον της Ευρώπης, είμαστε υπέρ μιας Ευρώπης, αλλά όχι υπέρ ενός συγκεντρωτικού υπερκράτους που απομακρύνεται από τους πολίτες», δήλωσε ο Στράχε, ο οποίος υποστήριξε πως πρέπει να υπάρξει μια «διόρθωση» της σημερινής πορείας της ΕΕ των 28, κυρίως με επιστροφή στα εθνικά νομίσματα.

«Χρειαζόμαστε να αρχίσει μια συζήτηση για το θέμα αυτό», προσέθεσε.

Σχολιάστε ...

NEWSLETTER

 

 Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa