Πολιτική

Φ. Κουβέλης: Προστατεύστε τη δημόσια εικόνα του κόμματος και τη συλλογικότητα

Κουβέλης Παπαδόπουλος

Να καλέσουν τα υπόλοιπα μέλη της ΔΗΜΑΡ «να προστατεύσουν τη δημόσια εικόνα του κόμματος και να αποτρέψουν ενέργειες που υπονομεύουν τη συλλογικότητα» ζήτησε σε συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Δημοκρατικής Αριστεράς ο Φώτης Κουβέλης. Η αναφορά αυτή του προέδρου της ΔΗΜΑΡ αφορούσε στη στάση που έχει επιλέξει ο πρώην εκπρόσωπος του κόμματος Ανδρέας Παπαδόπουλος.

Μάλιστα, ο κ. Κουβέλης εξέφρασε την ενόχληση του για τη στάση αυτή και μάλιστα η Εκτελεστική Επιτροπή συμφώνησε με την άποψη του προέδρου.

«Η Ε.Ε. καλεί τα μέλη και τους φίλους του κόμματος να συμβάλουν θετικά στην υλοποίηση των αποφάσεων του συνεδρίου που ελήφθησαν με πολύ μεγάλη πλειοψηφία και αποτελούν δεσμεύσεις όλων. Είναι βέβαιο πως ακόμα και όσοι διαφώνησαν με τις επιλογές του συνεδρίου θα προστατεύσουν τη δημόσια εικόνα της ΔΗΜΑΡ, θα αποτρέψουν ενέργειες οι οποίες αντικειμενικά υπονομεύουν το δημοκρατικό τρόπο λειτουργίας και δράσης του κόμματος», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά το τέλος της συνεδρίασης.

Παράλληλα, ο κ. Λυκούδης επισήμανε πως η απόφαση του Συνεδρίου του κόμματος δεν προβλέπει προσέγγιση με τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ο κ. Κουβέλης, απαντώντας σε αυτό, σχολίασε αργότερα ότι και ο ίδιος επαναλαμβάνει συχνά σε συνεντεύξεις του πως διαφωνεί τόσο με τις συντηρητικές πολιτικές, όσο και με τον αριστερό λαϊκισμό.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, ο κ. Κουβέλης αναφέρθηκε στο θέμα των συνεργασιών με άλλα κόμματα και Κινήσεις, λέγοντας ότι «στις περισσότερες περιπτώσεις υπάρχει κατ΄ αρχήν συμφωνία για συμπαράταξη και συζητείται ήδη το προγραμματικό πλαίσιο». Συγκεκριμένα για τις περιφερειακές εκλογές, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ σημείωσε ότι «η δημοψηφισματική λογική για τις αυτοδιοικητικές εκλογές που προωθούν άλλα κόμματα αναπαράγει τα αδιέξοδα του παρελθόντος και επισημάνθηκε ότι η ΔΗΜΑΡ επιδιώκει συμπαρατάξεις στη βάση προγραμματικών συμφωνιών».

Όπως τονίζουν συνεργάτες του κ. Κουβέλη, αναφορικά με τους διαφωνούντες που εκφράζονται δημόσια, το πρόβλημα εντοπίζεται πλέον μόνο στο προσώπου του κ. Παπαδόπουλου, ο οποίος φέρεται να διαπραγματεύεται θέση στο ευρωψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ και της Κίνησης των «58». Μάλιστα, επισημαίνεται η διαφορετική στάση του κ. Ψαριανού, ο οποίος με δηλώσεις του διευκρινίζει συνεχώς ότι δεν σκέφτεται να αποχωρήσει από τη ΔΗΜΑΡ.

Από την πλευρά του, ο κ. Παπαδόπουλος σήμερα μιλάει για δεύτερη φορά μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα σε πολιτική εκδήλωση των «58» στον Πειραιά.

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa