Αθλητικά

FIBA: Αυτές είναι οι 24 ομάδες των προολυμπιακών τουρνουά

Η FIBA ανακοίνωσε τις 8 Εθνικές ομάδες που συμπλήρωσαν την 24αδα των χωρών που θα πάρουν μέρος στα προολυμπιακά τουρνουά με στόχο τα 4 τελευταία εισιτήρια για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 2020.

Η Εθνική Ελλάδας είχε κερδίσει τη συμμετοχή της από το Παγκόσμιο Κύπελλο που πρόσφατα ολοκληρώθηκε, όπως έκαναν και άλλες 15 ομάδες.

Με βάση την ανακοίνωση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας οι τελευταίες 8 θέσεις μοιράστηκαν ως εξής: 2 θέσεις για κάθε ήπειρο, με βάση την κατάταξη των ομάδων στο παγκόσμιο Ranking της FIBA.

Με βάση το Ranking, τα τελευταία 8 εισιτήρια δόθηκαν σε Κροατία και Σλοβενία από την Ευρώπη, Αγκόλα και Σενεγάλη από την Αφρική, Μεξικό και Ουρουγουάη από την Αμερική, Κίνα και Κορέα  από την Ασία.

Οι 24 Εθνικές των προολυμπιακών τουρνουά

 1. Αγκόλα
 2. Βραζιλία
 3. Καναδάς
 4. Κίνα
 5. Κροατία
 6. Τσεχία
 7. Δομινικανή Δημοκρατία
 8. Γερμανία
 9. Ελλάδα
 10. Ιταλία
 11. Κορέα
 12. Λιθουανία
 13. Μεξικό
 14. Νέα Ζηλανδία
 15. Πολωνία
 16. Πουέρτο Ρίκο
 17. Ρωσία
 18. Σενεγάλη
 19. Σερβία
 20. Σλοβενία
 21. Τυνησία
 22. Τουρκία
 23. Ουρουγουάη
 24. Βενεζουέλα

Οι 24 ομάδες θα χωριστούν σε τέσσερις ομίλους των έξι ομάδων, με αποτέλεσμα να υπάρξουν τέσσερα προολυμπιακά τουρνουά. Οι τέσσερις ομάδες που θα κατακτήσουν το κάθε τουρνουά θα προκριθούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Μέχρι τώρα, δεν έχει αποφασιστεί ποιες χώρες θα το διοργανώσουν, αν και η FIBA θέλει τα δύο τουρνουά να διεξαχθούν εκτός Ευρώπης. Βέβαια, κάθε χώρα που θα θελήσει να αναλάβει κάποιο τουρνουά, θα πρέπει να πληρώσει 2,3 εκ. ευρώ.

Σχολιάστε ...

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER

 

  

 

 

Karfitsa