Πολιτική

Φίλης σε ΟΛΜΕ-ΔΟΕ: Ακυρώστε τη συγκέντρωση…

Νίκος Φίλης

Έκκληση στους συνδικαλιστές – εκπαιδευτικούς να αναβάλλουν την πανελλαδική συγκέντρωση στις 11:30 το πρωί της Παρασκευής έξω από το υπουργείο Παιδείας, απηύθυνε ο Νίκος Φίλης.

Ειδικότερα, ο υπουργός Παιδείας με γραπτή ανακοίνωση ζητά από τις εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες να αναβάλλουν την κινητοποίηση που έχουν αναγγείλει λόγω της παρουσίας στο υπουργείο την ίδια ημέρα και ώρα εκατοντάδων μαθητών από όλη την Ελλάδα, που θα βραβευτούν για τη συμμετοχή τους στο διαγωνισμό «Κύπρος: 1974-2015, Δεν ξεχνώ, Διεκδικώ, Δημιουργώ».

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου η συγκεκριμένη εκδήλωση έχει προγραμματιστεί εδώ και πολύ καιρό, τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη και βέβαια είναι αδύνατο να αναβληθεί.

Η ΟΛΜΕ και η ΔΟΕ εκφράζουν την έκπληξή τους καθώς πάντα στο υπουργείο υπάρχει κάτι προγραμματισμένο και δηλώνουν αποφασισμένοι να προχωρήσουν στον αγώνα τους.

Η ΔΟΕ αναφέρει χαρακτηριστικά: «Έκπληξη μας προξενεί η σπουδή του Υπουργού Παιδείας κ. Φίλη να μην πραγματοποιηθεί η πανελλαδική συγκέντρωση εκπαιδευτικών την Παρασκευή 15 Απριλίου στο υπουργείο Παιδείας. Ο κύριος Υπουργός και η κυβέρνησή του, για μια ακόμη φορά, θέλουν να εφαρμόσουν με ένα καταιγισμό νόμων πολιτικές που διαλύουν την εκπαίδευση, με το εκπαιδευτικό κίνημα στον καναπέ και στη γωνία.

Χρησιμοποιεί μάλιστα την εκδήλωση “Κύπρος: 1974-2015, Δεν ξεχνώ, Διεκδικώ, Δημιουργώ” ως αφορμή για να ζητήσει από τους εκπαιδευτικούς την αναβολή των κινητοποιήσεών τους. Δε θα του κάνουμε τη χάρη.

Ο κ. Φίλης γνωρίζει από την περασμένη Δευτέρα τις κινητοποιήσεις που αποφάσισαν Δ.Ο.Ε. και Ο.Λ.Μ.Ε. ενάντια στις πολιτικές των μηδενικών διορισμών, στην επαναφορά του νόμου 3848/2010 που διαλύει τις ζωές των αναπληρωτών και οδηγεί στην ανεργία χιλιάδες εκπαιδευτικούς, στο κλείσιμο των Τμημάτων Ένταξης και στην διάλυση της Ειδικής Αγωγής, στη μαζική κατάργηση νηπιαγωγείων, στην υποχρεωτική μετακίνηση εκπαιδευτικών, στην κατάργηση των ολοήμερων και τη λήξη των μαθημάτων στις 1:15, στη διάλυση της δημόσιας δωρεάν παιδείας. Είχε, αν ήθελε, όλο το χρόνο να αλλάξει το χώρο της εκδήλωσης.

Η κινητοποίησή μας δε στρέφεται κατά των μαθητών και της εκδήλωσης. Οι μαθητές μας, τα σχολεία και η παιδεία μας δεν «κινδυνεύουν» από τις διαδηλώσεις των δασκάλων και των καθηγητών τους, αλλά από τις μνημονιακές πολιτικές της κυβέρνησης, της Ε.Ε., του Δ.Ν.Τ.

Το Υπουργείο συναισθάνεται την οργή που έχουν προκαλέσει οι αντιεκπαιδευτικές πολιτικές του στους εκπαιδευτικούς και θέλει να προλάβει τις εξελίξεις, όπως όλα τα δεδομένα δείχνουν, μια μαζική, μαχητική, διεκδικητική, συγκέντρωση την Παρασκευή, να μην υπάρξει με κινηματικούς όρους αμφισβήτηση της κυβερνητικής πολιτικής. Πρόκειται για μια πολιτική που ξεπουλά τη δημόσια περιουσία, αφανίζει τις συντάξεις, διαλύει τη δημόσια δωρεάν παιδεία, υπογράφει νέα μνημόνια, καταργεί κάθε εργασιακό δικαίωμα, επιβάλλει εργασιακό μεσαίωνα και ανεργία.

Οι μνημονιακές, αντιλαϊκές πολιτικές Κυβέρνησης, Ε.Ε. και Δ.Ν.Τ. πρέπει, με τους αγώνες μας, να ανατραπούν.

Υπερασπιζόμαστε, το δημόσιο δωρεάν σχολείο, το δημόσιο δωρεάν νηπιαγωγείο, τη μόνιμη και σταθερή εργασία, ενάντια στις πολιτικές διάλυσης της εκπαίδευσης.

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. καλεί όλους τους εκπαιδευτικούς σε μαζική και δυναμική συμμετοχή στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Παιδείας την Παρασκευή 15 Απριλίου 2016 στις 11:30 π.μ.

Για τη διευκόλυνση της συμμετοχής των συναδέλφων στη συγκέντρωση, το Δ.Σ. κηρύσσει 3ωρη στάση εργασίας (11 π.μ. – 2 μ.μ.). Οι Σύλλογοι μπορούν να κηρύξουν επιπλέον στάσεις εργασίας πριν ή μετά το τρίωρο της Δ.Ο.Ε. αν το κρίνουν απαραίτητο».

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa