Κόσμος

Φιλορώσος αυτονομιστής: Εμείς ρίξαμε το Boeing, το περάσαμε για ουκρανικό μαχητικό!

Σοκ προκαλεί η αποκάλυψη ενός στρατιώτη στο δημοσιογράφο Lorenzo Cremonesi της Corriere della Sera, ο οποίος επιβεβαιώνει την εκδοχή πως το Boeing της Malaysia Airlines καταρρίφθηκε από φιλορώσους αυτονομιστές.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο φιλορώσος αυτονομιστής, ο οποίος εργαζόταν ως ανθρακωρύχος πριν ξεσπάσει η κρίση«Χτυπήσαμε ένα αεροπλάνο του Κιέβου, μας είπαν οι ανώτεροι μας. Πήγαμε στο σημείο αναζητώντας τους φασίστες Ουκρανούς πιλότους ενός μαχητικού. Ψάχναμε για τα αλεξίπτωτα τους. Ωστόσο αυτό που είδαμε ήταν νεκρούς πολίτες και τις αποσκευές τους».

Παράλληλα, ο στρατιώτης των αυτονομιστών αναφέρει πως: «Ξαφνικά, είδα συντρίμμια σε ένα ξέφωτο. Έτρεξα στο σημείο και αντίκρισα το άψυχο σώμα ενός μικρού κοριτσιού. Ήταν φοβερό. Τότε ήταν που συνειδητοποίησα ότι ήταν ένα επιβατικό αεροπλάνο και όχι στρατιωτικό. Όλοι αυτοί οι νεκροί ήταν άμαχοι. Επιβεβαιώθηκα μόλις είδα και το σωρό από τις βαλίτσες».

Όπως έγραφε σε δημοσίευμα του ο Guardian την ημέρα όπου έγινε η συντριβή του Boeing και είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν 298 άνθρωποι, ο Igor Strelkov, ένας πρώην Ρώσος αξιωματικός των μυστικών υπηρεσιών και ο ηγέτης της αυτοαποκαλούμενης οργάνωσης «Ντόνετσκ Λαϊκή Δημοκρατία», ανέφερε πως υπάρχει συνομιλία όπου ακούγεται πως κατερρίφθη ένα ουκρανικό αεροσκάφος στην ίδια περιοχή της συντριβής της πτήσης MH17.

Οι αυτονομιστές μετά το χτύπημα και την πτώση του αεροσκάφους συνειδητοποίησαν το λάθος που είχαν κάνει σύμφωνα με καταγεγραμμένες συνομιλίες που διέρρευσαν από τις υπηρεσίες ασφαλείας της Ουκρανίας (SBU).

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER