Επιχειρήσεις

Folli Follie: Νέες βαριές διώξεις για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης από τον εισαγγελέα

Μετά από παραγγελία του επίκουρου οικονομικού εισαγγελέα, Γιάννη Δραγάτση, ασκήθηκαν νέες βαρύτατες διώξεις για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και πλαστογραφία και χειραγώγηση σε συνολικά, 16 στελέχη της Folli Follie.

Σύμφωνα με την ασκηθείσα ποινική δίωξη:

Για διεύθυνση, συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση διώκονται ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος, ο γιος του Τζώρτζης και ακόμα 4 πρόσωπα.

Πρόκειται για τον επικεφαλής, την υπεύθυνη οικονομικών και έναν υπάλληλο στη θυγατρική του Ομίλου στην Ασία, καθώς και τον Έλληνα οικονομικό διευθυντή της εταιρείας.

Για κακουργηματική πλαστογραφία διώκονται 6 πρόσωπα, εκ των οποίων, τρείς αλλοδαποί, ο οικονομικός διευθυντής, ένα μέλος του ΔΣ και ένας υπάλληλος της εταιρείας.

Για ηθική αυτουργία στην πλαστογραφία διώκονται ο Δημήτρης και ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος.

Για χειραγώγηση μετοχών διώκονται 13 πρόσωπα. Τρία μέλη της οικογένειας Κουτσολιούτσου και όλα τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ της εταιρείας, κατά την περίοδο 2016-2017.

Η υπόθεση αφορά στην κατασκευή και χρήση πλαστών τραπεζικών στοιχείων-statement- τα οποία χρησιμοποιήθηκαν για να συντάξουν ανακριβείς ισολογισμούς, αλλοιώνοντας την πραγματική οικονομική κατάσταση της εταιρίας και επομένως την χρηματιστηριακή εικόνα της.

 

Σχολιάστε ...

NEWSLETTER

 

 

  

 

 

 

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa