Οικονομία

Φόροι-φωτιά και νέες κλίμακες για εισοδήματα έως 25.000 ευρώ

Φόροι

Οι δανειστές απαίτησαν επιπλέον φορολογικά μέτρα ζητώντας να μειωθούν στο ελάχιστο οι φοροαπαλλαγές, καθώς επί της ουσίας ζητούν μέτρα στο 1% του ΑΕΠ, προκειμένου να μειωθεί το δημοσιονομικό κενό.

Μάλιστα, τα σενάρια για τη μείωση του αφορολόγητου ρίχνουν την έκπτωση του φόρου ως και κάτω από το 50% με το επικρατέστερο να θέλει μείωση από τις 9.550 ευρώ που είναι σήμερα στις 7.000 κάτι που με τη σειρά του θα σημάνει μείωση της έκπτωσης του φόρου από τα 2.100 στα 1.500 ευρώ, ενώ το χειρότερο σενάριο θέλει μεγαλύτερη μείωση του αφορολόγητου, με την έκπτωση φόρου να πέφτει στα 1.000 ευρώ.

Ωστόσο, όπως και να έχει στην καλύτερη περίπτωση θα υπάρξει μια αύξηση στον φόρο τουλάχιστον 500 ευρώ για τους φορολογούμενους.

Επίσης και με τη μείωση του αφορολόγητου στις 7.000 ευρώ σημαίνει πως θα πληρώνουν φόρο όσοι έχουν ελάχιστο εισόδημα της τάξης των 600 ευρώ.

Με βάση τα σημερινά δεδομένα πρόκειται για σημαντική αύξηση του φόρου για όσους έχουν εισόδημα από 7.000 ως και 25.000 ευρώ το χρόνο, δηλαδή όλους εκείνους που είχαν ουσιαστική μείωση από την ύπαρξη του αφορολόγητου.

Πάντως, η κυβέρνηση φαίνεται να μην αποδέχεται αυτή την πρόταση, αφού γνωρίζουν πως κάτι τέτοιο θα τινάξει στον αέρα τους ήδη βεβαρημένους οικογενειακούς προϋπολογισμούς.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά η κυβέρνηση προτείνει τη θέσπιση νέων φορολογικών συντελεστών με περισσότερες κλίμακες για τη φορολογία εισοδήματος τόσο για τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους όσο και για τους ελεύθερους επαγγελματίες με στόχο να επιβαρυνθούν όσοι έχουν εισόδημα άνω των 30.000 ευρώ.

Σχολιάστε ...

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER

 

  

 

 

Karfitsa