Κόσμος

«Φως» στα αίτια της πτώσης του Boeing 777

Boeing 777

Την Τρίτη αναμένεται να δημοσιοποιηθεί μια πρώτη έκθεση για τις συνθήκες υπό τις οποίες έγινε η συντριβή στην ανατολική Ουκρανία του αεροσκάφους Boeing το οποίο εκτελούσε την πτήση MH17 από το Άμστερνταμ στην Κουάλα Λουμπούρ, όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή η ολλανδική Υπηρεσία Ερευνών για την Ασφάλεια (OW) που έχει αναλάβει τη διεξαγωγή της διεθνούς έρευνας.

Η έκθεση αυτή «θα παρουσιάσει πληροφορίες για τα πραγματικά γεγονότα βασισμένες στις πηγές (που ήταν) διαθέσιμες στους ερευνητές», σύμφωνα με τα όσα ανέφερε η υπηρεσία σε ανακοίνωσή της.

Παράλληλα, αναφέρεται ότι: «Τους επόμενους μήνες θα είναι απαραίτητο να συμπληρωθεί η έρευνα πριν εκδοθεί το οριστικό πόρισμα. Η OVV αναμένει ότι θα δημοσιεύσει το οριστικό πόρισμα περίπου έναν χρόνο μετά τη συντριβή».

Να θυμίσουμε ότι το Boeing 777 της Malaysia Airlines το οποίο πραγματοποιούσε την πτήση από την Ολλανδία στη Μαλαισία, εξερράγη εν πτήσει και συνετρίβη την 17η Ιουλίου στην ανατολική Ουκρανία και μετέφερε 298 επιβαίνοντες, εκ των οποίων οι 193 Ολλανδοί υπήκοοι.

Τόσο το Κίεβο όσο και οι Δυτικοί υποστηρίζουν ότι για την τραγωδία ευθύνονται οι φιλορώσοι αυτονομιστές αντάρτες. Οι αυτονομιστές και η κυβέρνηση της Ρωσίας κατηγορούν το Κίεβο.

Υπό κανονικές συνθήκες οι διεθνείς συμφωνίες προβλέπουν την έκδοση ενός προκαταρτικού πορίσματος μέσα σε 30 ημέρες ύστερα από μια αεροπορική καταστροφή, ωστόσο «η περίπλοκη κατάσταση» στην Ουκρανία καθυστέρησε το έργο των ερευνητών.

Τα στελέχη της OVV δεν κατέστη δυνατό να μεταβούν στον τόπο της καταστροφής, όπου η αναζήτηση για σορούς ή ανθρώπινα υπολείμματα και υπάρχοντα των θυμάτων και συντρίμμια του αεροσκάφους διακόπηκε εξαιτίας των μαχών ανάμεσα στον ουκρανικό στρατό και τους φιλορώσους αντάρτες.

Όπως αναφέρεται τα λεγόμενα μαύρα κουτιά του αεροσκάφους αναλύονται στην Βρετανία, από τη βρετανική υπηρεσία διερεύνησης αεροπορικών δυστυχημάτων, ενώ η διεύθυνση της έρευνας ανατέθηκε στην Ολλανδία, τη χώρα που είχε τα περισσότερα θύματα.

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa