Κοινωνία

Frontex: Ενεργοποιήθηκε ξανά η προσφυγική δίοδος του Αιγαίου

Σύμφωνα με πρόσφατη συνέντευξη του επικεφαλής της ευρωπαϊκής υπηρεσίας φύλαξης συνόρων Frontex Φαμπρίς Λεζερί, η προσφυγική δίοδος μέσω του Αιγαίου ξανά ενεργοποιήθηκε.

Μιλώντας στην Die Welt ο κ. Λεζερί δήλωσε πως «στην ΕΕ καταγράφηκαν από τις αρχές του χρόνου περίπου 30.000 παράτυπες είσοδοι. Οι περισσότερες καταγράφηκαν στην Ελλάδα με ανθρώπους που προέρχονται από την Τουρκία, είτε από την ξηρά, είτε από την θάλασσα, υπογραμμίζει ο επικεφαλής της Frontex προσθέτοντας ότι το Αιγαίο έγινε και πάλι η βασική οδός για τους πρόσφυγες».

Ακόμα συνέχισε λέγοντας πως πλέον οι περισσότεροι πρόσφυγες προέρχονται από το Αφγανιστάν γιατί η Τουρκία έχει φράξει τα σύνορα με την Συρία. Παράλληλα εξέφρασε την άποψη του πως το προσφυγικό θα απασχολεί την ΕΕ για πολλά χρόνια ακόμα.

Τέλος υπογράμμισε πως «οι χώρες-μέλη θα πρέπει να συνεργαστούν στενά με τις χώρες προέλευσης για να βελτιωθούν επί τόπου οι συνθήκες διαβίωσης. Οι πολιτικές αποφάσεις δεν πρέπει να περιορίζονται μόνο στη διασφάλιση των συνόρων» και ότι «στην ΕΕ λείπουν σήμερα ακόμα 5.000 συνοριοφύλακες για την αποτελεσματική φύλαξη των ευρωπαϊκών συνόρων».

Σχολιάστε ...

NEWSLETTER

 

 

 

  

 

 

 

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa