Μαγειρική

Φτιάξτε πεντανόστιμες ψαροκροκέτες!

Ψαροκροκέτες

Δείτε την πιο νόστιμη συνταγή για τραγανές ψαροκροκέτες.

Υλικά:

400 γρ. πατάτες κομμένες σε κύβους

300 γρ. φιλέτο ψαριού με λευκή σφιχτή σάρκα, όπως μπακαλιάρο, χωρίς πέτσα και κόκαλα, κομμένο σε κύβους

250ml γάλα

1 λωρίδα φλούδα λεμονιού και 1 κουταλάκι χυμό και φέτες λεμονιού για το σερβίρισμα

1 κουταλιά βούτυρο

1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

½ ματσάκι φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο

Αλεύρι και φρυγανιά τριμμένη για το πανάρισμα

2 μέτρια αβγά χτυπημένα

Βούτυρο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση:

Βράσε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό ώσπου να μαλακώσουν. Μετά σούρωσέ τις, λιώσ’ τις και άφησέ τις στην άκρη-για την ώρα.

Βάλε το γάλα με το ψάρι και τη φλούδα λεμονιού σε μια σκεπασμένη κατσαρόλα και, μόλις πάρει βράση, βγάλε από τη φωτιά και άφησε για 5 λεπτά. Στράγγιξε το ψάρι και φύλαξε το υγρό που έβρασε. Τη φλούδα λεμονιού μπορείς να την πετάξεις, αλλά όχι βέβαια το ψάρι: αυτό βάλ’ το σε μια πιατέλα, να κρυώσει.

Σόταρε το κρεμμύδι με βούτυρο σε μέτρια φωτιά και πρόσθεσε με τη σειρά τις λιωμένες πατάτες, το ψάρι, το μαϊντανό και το χυμό λεμονιού.

Ανακάτεψε καλά προσθέτοντας 1-2 κουταλιές από το υγρό στο οποίο έβρασε το ψάρι, ώσπου να γίνει ένα συμπαγές μείγμα. Το αφήνεις να κρυώσει.

ΠΗΓΗ: cookoo.gr

Σχολιάστε ...

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Παρασκήνιο» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On


Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa