Πολιτική

Γ. Ντόλιος: Θα προσπαθήσουμε να βρούμε λεφτά ώστε να μην πληρώσουν οι γονείς για τους βρεφονηπιακούς

Του Γιώργου Λαιμού

Σε εγρήγορση βρίσκεται το υπουργείο Εσωτερικών προκειμένου να μην προκύψουν ζητήματα που αφορούν στις κοινωνικές δομές των δήμων εν όψει της νέας σχολικής χρονιάς. Μετά από τρία χρόνια απουσίας του από το υπουργείο, επέστρεψε ο Γιώργος Ντόλιος και ως έμπειρος θέλησε να ενημερώσει ο «ιδίοις σώμασι» τους αυτοδιοικητικούς συντάκτες για τις προτεραιότητες που έχει θέσει το υπουργείο, λίγο πριν «χτυπήσει το κουδούνι». Σύμφωνα με τα όσα τόνισε ο υπουργός ως «φλέγοντα» ζητήματα και άμεσης επίλυσης θεωρούνται:

Η εξεύρεση των απαιτούμενων πόρων για την θέρμανση των σχολείων, έτσι ώστε δοθούν άμεσα στις περιφέρειες και κατεπέκταση να διανεμηθούν στου δήμους πριν «χτυπήσει» ο χειμώνας.

Να επιλυθεί το θέμα της μεταφοράς των μαθητών. Θέμα που όπως επεσήμανε και ο κ. Ντόλιος πρέπει και βάσει Κοινοτικής Οδηγίας, να σταματήσει να μετατίθεται από χρονιά σε χρονιά, αλλά να υπάρχει μία ουσιαστική και βιώσιμη λύση.

Τέλος από πλευράς κ. Ντόλιου αλλά και πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου συλλογικά, υπάρχει η πρόθεση να εξευρεθούν οι πόροι που απαιτούνται ώστε να υπάρξει η εύρυθμη λειτουργία των βρεφικών –παιδικών σταθμών σε επίπεδο προσωπικού (σ.σ μέσω συμβάσεων και προσλήψεων που αφήνει περιθώριο ο νόμος). Επίσης, στόχος του υπουργείου είναι να μην χρειάζεται η συμμετοχή των οικογενειών στα τροφεία των παιδιών που θα γραφτούν μέσω ΕΣΠΑ στους βρεφικούς.

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER