Παρασκηνιακά

Γ. Ραγκούσης: Είμαστε αρκετοί για να «βάλουμε» φωτιά

Ραγκούσης

Μήνυμα με πολλούς αποδέκτες και πολλές ερμηνείες  στέλνει μέσω της προσωπικής του σελίδας στο Facebook ο πρώην υπουργός και στενός συνεργάτης του Γιώργου Παπανδρέου, Γιάννης Ραγκούσης.

«Δεν ξέρω αν είμαστε λίγοι, γνωρίζω πως είμαστε αρκετοί από όλο το φάσμα της δημοκρατικής Ελλάδας, κομματικής και κοινωνικής, για να ξεκινήσουμε να “βάζουμε φωτιά” σε κάθε χωριό, σε κάθε πόλη, σε κάθε κοινωνικό κι επαγγελματικό χώρο» αναφέρει μεταξύ άλλων ο Γιάννης Ραγκούσης.

Δείτε την ανάρτηση του Γιάννη Ραγκούση:

«…”Μα, δεν είστε λίγοι;” θα ρωτήσει εύλογα κάποιος.

Δεν ξερω αν είμαστε λίγοι, γνωρίζω πως είμαστε αρκετοί από όλο το φάσμα της δημοκρατικής Ελλάδας, κομματικής και κοινωνικής, για να ξεκινήσουμε να “βάζουμε φωτιά” σε κάθε χωριό, σε κάθε πόλη, σε κάθε κοινωνικό κι επαγγελματικό χώρο.

Άλλωστε, δεν είναι ιστορικά τυχαίο πως στην Ελλάδα το Σύνταγμα ήταν πάντοτε θρυαλλίδα πολιτικών εξελίξεων.

Μόνον η μεγάλη “σιωπηλή, μέχρι τώρα, πλειοψηφία” των Ελλήνων και ιδίως των νέων μπορεί να επιφέρει μια τέτοια ριζική Συνταγματική μεταρρύθμιση γεννώντας ένα αυθεντικό κοινωνικό και πολιτικό κίνημα που δεν θα κοιτά “ούτε πίσω, ούτε κάτω”. Θα κοιτά “μόνο μπροστά και ψηλά”….

…..( στις πρώτες παραγράφους του άρθρου στην Καθημερινή γράφω:.. “Αυτή όμως η Ελλάδα για να δράσει πρέπει πρώτα να πιστέψει σε μια νέα μεγάλη ιδέα που δεν εξαντλείται στην σκοπιμότητα των επόμενων εκλογών και στην δημιουργία ενός ακόμη  κόμματος.

Πολιτειακά και θεσμικά άλλη ζώσα εθνική δύναμη, δηλαδή αξιόπιστη και ισχυρή, εκτός από το Σύνταγμα δεν μας έχει απομείνει.

Μόνο το Σύνταγμα μπορεί να εμπνεύσει και να εκφράσει ένα νέο εθνικό και πολιτειακό Πιστεύω θεμελιωμένο στις αρχές της Δημοκρατίας, της Ελευθερίας και της Κοινωνικής Δικαιοσύνης.”…)».

ραγκούσης

 

Σχολιάστε ...

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER

 

  

 

 

Karfitsa