Πολιτική

Γ. Βρούτσης: Στο τέλος του 2014 η ανεργία θα έχει μειωθεί πέρα από κάθε πρόβλεψη

Βρούτσης

Ιδιαίτερα αισιόδοξη είναι η πρόβλεψη του υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Γιάννη Βρούτση, ο οποίος ανέφερε ότι «στο τέλος του 2014 η ανεργία θα μειωθεί πέρα από κάθε πρόβλεψη», μιλώντας σε σημερινή ημερίδα που πραγματοποιείται στο υπουργείο Παιδείας για το σχεδιασμό του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση 2014-2020», παρουσία και του υπουργού Παιδείας, Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου, και του υπουργού Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Κωστή Χατζηδάκη.

Μάλιστα, στην ημερίδα επισημάνθηκε ότι η ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας και η αντιμετώπιση της φτώχειας μέσω της κατάρτισης αλλά και της εκπαίδευσης αναμένεται να απορροφήσουν κονδύλια ύψους 3,4 δισ από το νέο ΕΣΠΑ, ενώ οι τρεις υπουργοί συμφώνησαν ότι από το προηγούμενο ΕΣΠΑ δεν περίσσεψε «ούτε ένα ευρώ».

Ο κ. Αρβανιτόπουλος υπογράμμισε μεταξύ άλλων: «Όταν σχεδιάζεις την εκπαίδευση και τη δια βίου μάθηση μιας κοινωνίας, ενός λαού, σχεδιάζεις την εθνική οικονομία της επόμενης γενιάς. H εκπαίδευση αποτελεί τη βάση για κάθε προσπάθεια μελλοντικής και βιώσιμης ανάπτυξης. Σχεδιάζοντας το μέλλον της μάθησης σχεδιάζουμε το μέλλον της χώρας, του έθνους. Το 2014 μας βρίσκει στην έξοδο από τη μεγαλύτερη δημοσιονομική κρίση. Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες θυσίασαν πολλά για την έξοδο από την κρίση. Η ελληνική κυβέρνηση είχε και έχει την υποχρέωση όχι μόνο του σχεδιασμού και της εφαρμογής των πολιτικών εξόδου, που έλαβε και πέτυχε, αλλά πρωτίστως την άρση των δομικών χαρακτηριστικών, των διαχρονικών αιτιών υπανάπτυξης της χώρας», ενώ πρόσθεσε ότι «για να σχεδιάσουμε την Ελλάδα του 2020 δεν αρκεί το θεσμικό πλαίσιο, οι γενναίες αποφάσεις και μεγάλες θυσίες. Χρειάζεται η αλλαγή κουλτούρας και νοοτροπίας. Από τις κρατικοδίαιτες πολιτικές και από την κουλτούρα του προστατευτισμού των ημετέρων και των συντεχνιών οφείλουμε σήμερα περισσότερο από ποτέ να οικοδομήσουμε μια κοινωνία φιλελεύθερη, ένα κράτος κοινωνικά φιλελεύθερο, μια χώρα ανταγωνιστική».

Ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης υπογράμμισε οτι το νέο ΕΣΠΑ θα αφορά στην επιχειρηματικότητα-καινοτομία, καθώς και στην εκπαίδευση-κατάρτιση , απασχόληση και καταπολέμηση της φτώχειας.

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa