Περιφέρειες - Δήμοι

«Γαλάζια» έκανε την ΕΝΠΕ ο Αγοραστός

Αγοραστός θέμα

Μεγάλη νίκη του περιφερειάρχη Θεσσαλίας  Κώστα Αγοραστού ο οποίος εξελέγη πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος

Το νέο Δ.Σ. της ΕΝ.Π.Ε., αποτελούμενο από τους 13 Περιφερειάρχες της χώρας και τα 12 νεοεκλεγέντα μέλη(νεοεκλεγέντες περιφερειακοί σύμβουλοι), ανέδειξε Πρόεδρό του τον Κώστα Αγοράστό με 15 ψήφους έναντι 7 ψήφων του υποστηριζόμενου από τον ΣΥΡΙΖΑ Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Θόδωρου Γαλιατσάτου και 3 ψήφων του υποψηφίου από το χώρο του ΠΑΣΟΚ Απόστολου Κατσιφάρα(Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας). Η φερόμενη ως υποψήφια, όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα, Ρένα Δούρου τελικά δεν έθεσε υποψηφιότητα.

Η επικράτηση του Θεσσαλού έμπειρου αυτοδιοικητικού αποτελεί το επιτυχές επιστέγασμα της στρατηγικής της Νέας Δημοκρατίας στο χώρο της αυτοδιοίκησης που ξεκίνησε συντονισμένα από την προετοιμασία των αυτοδιοικητικών εκλογών τον περασμένο Μάιο. Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις του γραμματέα της πολιτικής επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Ανδρέα Παπαμιμίκου, ο οποίος σε συνέντευξή του αμέσως μετά το δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, έδωσε το στίγμα της στρατηγικής, που θα ξεδιπλώνονταν το αμέσως επόμενο διάστημα: «Μετά την επικράτηση πολλών περιφερειαρχών που είναι κοντά στην αυτοδιοικητική λογική μας, εκτιμούμε πως μπήκαν οι στέρεες βάσεις για την επικράτησή μας στη διαδικασία της ΕΝ.ΠΕ. σε λίγους μήνες».

Σύμφωνα με ανθρώπους που γνωρίζουν τα αυτοδιοικητικά αλλά και τα κομματικά δρώμενα, το βράδυ της 25ης Μαϊου έγινε μόνο η αρχή για να φτάσουμε στο σημερινό αποτέλεσμα. Το παιχνίδι κρίθηκε σε οργανωτικό και πολιτικό επίπεδο μέσα στο καλοκαίρι και κυρίως τον Σεπτέμβριο. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές κυρίαρχο ρόλο στο συντονισμό της ομάδας που οδήγησε τον Κώστα Αγοραστό στην ηγεσία της ΕΝ.ΠΕ., είχε ο Ανδρέας Παπαμιμίκος. Ο 35χρονος γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας πήρε πάνω του την όλη διαδικασία προετοιμασίας και υλοποίησης αυτής της εκλογικής νίκης σε απόλυτη συνεννόηση με το Μέγαρο Μαξίμου και την καθοδήγηση του Αντώνη Σαμαρά.

Η νίκη αυτή, σε μία δύσκολη συγκυρία για το κυβερνητικό σχήμα, δίνει ανάσα στην Νέα Δημοκρατία και πιστοποιεί ότι η ομάδα στη Συγγρού λειτουργεί πλέον συντεταγμένα και αποτελεσματικά, κερδίζοντας εκλογικές διαδικασίες.

Θ.Δ.

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa